În afară de viața curată, care trebuie să fie o mărturie despre lucrarea lui Dumnezeu în noi, ce altceva avem de făcut ca martori ai Săi? Ce trebuie să se întâmple înainte de revenirea lui Isus? (Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul”).

 

Iată cum a ilustrat cineva vestea cea bună pe care o avem de dus oamenilor: În sala de judecată este adus un om, sub acuzații foarte grave. Judecătorul știe că omul este vinovat și nu poate decât să pronunțe sentința care, conform legilor în vigoare, este pedeapsa cu moartea. Dar, după pronunțarea sentinței, judecătorul coboară de la locul lui, își scoate roba (haina de judecător) și se oferă să ia locul condamnatului, să fie executat, pentru ca cel vinovat să mai aibă o șansă de a-și îndrepta viața. Așa a făcut Isus pentru noi. Aceasta este vestea bună pe care trebuie să o afle orice om. Aceasta este vestea cea bună pe care Isus așteaptă ca tu și eu să o ducem tuturor celor care au nevoie de El.

 

Fiecare creștin este o lumină care poate să-i ajute pe alții să găsească mântuirea prin Isus. Fiecare creștin este un misionar care trebuie să le vorbească altora despre dragostea lui Dumnezeu și despre iertarea Sa prin Isus. Aceasta înseamnă că este vorba despre tine. ‚Tu ești lumina lumii’. În fiecare zi, Dumnezeu îți dă o ocazie de a da mărturie pentru El. Ce privilegiu!

 

Domnul Isus a spus că urmașii Lui sunt lumina lumii și sarea pământului. Aceasta înseamnă că rolul lor în lume este să facă lumea mai bună și să Îl reprezinte pe Hristos cu cinste.

 

Doamne, ajută-mă astăzi să fiu lumina Ta într-o lume întunecată. Adu astăzi pe cineva în viața mea care să aibă nevoie de o licărire a iubirii Tale. Apoi, dă-mi înțelepciune să fiu lumina Ta.


Părerea mea