O faptă plină de iubire

 

Mami, am auzit că familia Albu are o grămadă de căţeluşi, pe care vrea să-i dea! Nu vrei să-i vedem şi noi?

– Silviu, deja avem un câine, un canar şi un iepure. Gata!

– Ce mai contează un căţeluş? Te rog!!! Noi avem o căţeluşă… – Cât de mare este mama puilor? Ce rasă? întrebă mama.

– Nu ştiu, probabil că e destul de mare. N-am văzut-o. – Oricum, nu ne mai trebuie încă un câine în casă.

– Perfect! Eu vreau de fapt un câine mare, care să stea în curte.

– Cum în curte, când noi nici nu avem gard! a spus mama, dar în cele din urmă a cedat şi a pornit cu Silviu spre familia Albu.

Căţeluşii se legănau pe picioarele lor scurte, încercând să meargă. Erau atât de nostimi! Dar era unul mai drăguţ decât toţi ceilalţi. Părea să aibă şi „personalitate”. Era alb, avea nişte urechi mari, care îi atârnau, şi nişte ochi atât de poznaşi! Era clar. Acesta era câinele după care veniseră, numai că era o „ea”.

Silviu a ţinut căţeluşa în braţe tot drumul spre casă, căutând un nume potrivit. În cele din urmă, au hotărât să o cheme Codiţă.

Codiţă a stat o vreme într-o cutie, în garaj, dar curând cutia a rămas prea mică. Silviu i-a făcut o cuşcă afară, dar s-au ivit alte necazuri: mai întâi strada, apoi grădina; pe terenul din spatele casei erau nişte vaci, vecinii aveau un câine mare… „Ce să fac?” se frământa Silviu. „Cum s-o fac să nu se ducă unde nu are voie şi să o feresc să nu fie atacată?” Cea mai bună soluţie era un ţarc. De ce a făcut Silviu ţarcul? Ca să o pedepsească? O, nu! O iubea atât de mult, încât dorea să o ştie la adăpost de orice primejdie, voia să o apere de câinii vecinilor şi de hingheri.

 

Ştiai că şi noi suntem înconjuraţi de un gard de apărare? Este legea celor Zece Porunci. Dumnezeu nu ni le-a dat ca să ne facă nefericiţi sau ca să ne pedepsească. El ne-a înconjurat cu nişte reguli care să ne apere de lucrurile care ne-ar putea face rău şi să ne ferească de necazurile pe care le-am putea avea cu cei din jurul nostru sau pe care ni le-ar putea aduce Satana, prin ispitele sale. Dacă Îl iubeşti pe Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru tine, atunci vei găsi o modalitate de a păzi poruncile Sale, iar El te va ajuta.


Părerea mea