Se spune că în 1284, în oraşul Hamelin din Germania, a fost o invazie de şobolani. Cursele de şoareci şi otrava s-au dovedit ineficiente, de aceea oraşul a importat 1 100 de pisici din Bremen. Dar şobolanii păreau că se înmulţesc. Până într-o zi, când a apărut un bărbat cu o înfăţişare ciudată, îmbrăcat cu o jachetă roşie, cu o pălărie ascuţită, cu pantaloni bufanţi şi ciorapi gri, care s-a dus la bătrânii oraşului şi s-a oferit să cureţe oraşul de şobolani pentru suma de o sută de ducaţi. După ce au făcut târgul, omul a luat un fluier şi a început să cânte o melodie. Imediat, din mansarde, din beciuri, din poduri şi de prin toate găurile, au apărut mii de şoareci şi şobolani. S-au strâns în jurul omului care îşi cânta melodia vrăjită. El i-a dus încetişor spre râul Weser, unde s-au înecat…
„
S-ar putea ca acest cântăreţ ciudat să nu fi existat în realitate, dar astăzi există sigur unul care încântă lumea, făcându-i pe oameni să se ţină după el, la fel de caraghios ca şoarecii care s-au ţinut după cântăreţul din poveste. Este Satana, care se foloseşte de muzică, de reclame de tot felul, de filme ca să-i ademenească pe oameni să aibă gânduri nesfinte şi neruşinate şi să facă tot felul de păcate.
„
Citeşte Matei 6:27,28 („Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălţimea lui?  Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes”). Tot felul de lucruri ne atrag atenţia şi încearcă să ne facă să «ne ţinem după ele». Sunt ademenirile lui Satana, «ciudatul cântăreţ din fluier». Totuşi noi nu trebuie să ne lăsăm amăgiţi, ci să-L urmăm pe Isus, adevăratul Conducător, care ne va da puterea să alegem ce este corect, şi să ne păstrăm curaţi în toate, deci şi în ce priveşte relaţiile sexuale, aşa cum a fost planul Său de la început.

Părerea mea