A ucide înseamnă a lua viaţa. Omucidere înseamnă a lua viaţa unui om. Cu siguranţă că ştii ce înseamnă sinucidere – a-ţi lua singur viaţa. Lucrul acesta se poate face în multe feluri: cu un pistol sau altă armă, cu o frânghie, cu un cuţit – şi mori pe loc. Dar se poate să te sinucizi treptat, puţin câte puţin, nu dintr-odată – cu băutură, ţigări, droguri şi chiar cu… lingura şi furculiţa.
„
Alcoolul acţionează mult mai rapid asupra unui corp tânăr decât asupra celui al unui adult. Un adult care bea face ciroză hepatică în cincisprezece-douăzeci de ani, pe când la un adolescent (de paisprezece ani) care bea, ciroza apare în numai cincisprezece-douăzeci de luni!
„
Dar ţigările? Fiecare ţigară scurtează viaţa fumătorului cu un număr de minute, ca să nu mai vorbim de bolile de inimă şi de
plămâni care se datorează fumatului.
„
Şi cocaina sau marijuana? Drogurile scad foarte mult rezistenţa corpului la îmbolnăvire şi distrug celulele creierului atât de rău, încât chiar şi viaţa care mai rămâne nu mai este viaţă.
„
Bine, veţi zice, dar ce amestec au aici…lingura şi furculiţa? Mâncarea pe care o alegem influenţează în bine sau în rău calitatea vieţii. Pentru Adam şi Eva, hrana era alcătuită din fructe, zarzavaturi, cereale şi nuci, pe care le găseau din belşug în desăvârşita grădină a Edenului. Dacă ne gândim cam ce mâncăm noi astăzi, ne vom da seama că mulţi dintre noi s-au îndepărtat destul de mult de planul lui Dumnezeu. Cred că am fi mult mai sănătoşi dacă am alege cu mai multă grijă lucrurile pe care le introducem în corp, prin hrană.

Părerea mea