Există vreo împrejurare în care este permis să ucizi? Ce e de făcut în vreme de război? În caz de război, un creştin trebuie să-şi ajute ţara cu arma în mână sau nu? Nu. Cele Zece Porunci ne spun în mod clar: „Să nu ucizi”. Noi trebuie să ne onorăm ţara fără a-L dezonora pe Dumnezeu. Aceasta înseamnă că, în timp de război, ne vom sluji ţara pe orice cale posibilă, dar fără arme.
„
O persoană care, datorită convingerilor sale religioase, nu poate să folosească arma împotriva unei alte fiinţe omeneşti mai este numită şi „protestatar din motive de conştiinţă”. O astfel de persoană a fost şi soldatul Stanley W. Crook. El a obţinut de două ori medalia Steaua de Argint pentru vitejia dovedită pe câmpul de luptă din Coreea. Odată, a fost trimis cu o patrulă de noapte să
descopere poziţiile inamice. Pe drum, soldaţii au trecut peste un câmp minat şi mai mulţi au fost grav răniţi. În faţa inamicului, Stanley şi-a făcut vitejeşte datoria, îngrijindu-i pe răniţi şi pe muribunzi.
La 5 iulie 1953, lupta era în toi. Sub tirul intens al inamicului, el i-a ajutat pe mulţi răniţi, ducându-i la adăpost, apoi a rămas în urmă să-i dea plasmă unui alt rănit. Atunci a fost lovit de gloanţele inamice şi a murit. Armata Statelor Unite l-a declarat erou. Dar iată propriile lui cuvinte, dintr-o scrisoare trimisă acasă, după ce aflase de prima distincţie: „Nu sunt un erou. Nu mi-am făcut decât datoria pe care mi-a încredinţat-o Dumnezeu.”
„
Asta este tot ce se poate spune despre un necombatant: nu luptă cu arma în mână, nu ucide, dar îşi serveşte ţara aşa cum doreşte Dumnezeu, aşa cum poţi să faci şi tu – nu luând viaţa, ci salvând-o. (D. Watts, Aceasta este ziua , p. 190)
„
Ce altceva crezi că mai interzice porunca a şasea în afară de actul propriu-zis de a ucide?
Ce zici de a distruge reputaţia cuiva sau de a-i submina personalitatea unei persoane?

Părerea mea