Cum se întâmplă?

 

Familia aceasta cuprinde oameni de pe toată faţa pământului – din toate rasele, culorile, naţionalităţile. Familia lui Dumnezeu este mai diversă decât ţi-ai putea închipui.

 

În Biblie, Dumnezeu ne-a dat câteva sugestii cu privire la ce trebuie să facem pentru ca această familie să rămână unită. Dar ideile acestea pot fi aplicate şi în familiile noastre.

 

Iată-le: Romani 12:10: „Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia”. Ideea este reluată în Efeseni 4:32: „… fiţi buni unii cu alţii, miloşi, şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi, în Hristos”.

 

Suntem noi în stare să ne iertăm fratele, sora sau părinţii, dacă ne-au greşit în vreun fel? Încercăm măcar să le înţelegem atitudinea?

 

Isus spune: „Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi” (Matei 7:1). El merge mai departe şi spune că adesea ne plângem când ni se fac necazuri, chiar mai mici decât cele pe care li le facem noi altora. Ar trebui să vedem răul din noi înainte de a arăta cu degetul spre alţii.

 

Iată un alt gând: „Cine iubeşte viaţa şi vrea să vadă zile bune să-şi înfrâneze limba de la rău şi buzele de la cuvinte înşelătoare” (1 Petru 3:10). Spunem întotdeauna numai adevărul?

 

Cât de plăcut ar fi în multe dintre familiile noastre, dacă aceste sfaturi ar fi puse în practică, în viaţa de zi cu zi! Dacă Îl rugăm, Domnul ne va ajuta să facem ce e bine.

 

Limba, adică vorbirea, este o „forţă” care poate influenţa în bine sau în rău. Cum o numeşte apostolul Iacov? (Iacov 3:6) ”Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri. Ea este aceea dintre mădularele noastre care întinează tot trupul şi aprinde roata vieţii, când este aprinsă de focul gheenei.”

 

Cum este cel care poate să-şi stăpânească limba? (Iacov 3:2) ”Toţi greşim în multe feluri. Dacă nu greşeşte cineva în vorbire, este un om desăvârşit şi poate să-şi ţină în frâu tot trupul.”

 

Gândeşte-te la ultima săptămână din viața ta! Ai rănit pe cineva prin rostirea unor cuvinte nepotrivite? Poate ar trebui să te gândeşti la o modalitate de a repara lucrurile şi de a face din cuvintele tale un balsam vindecător.


Părerea mea