Vești misionare – 6 octombrie 2018

Fără cursuri sâmbăta

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Studenţii adventişti de ziua a şaptea din Bangladesh care doresc să devină asistenţi medicali nu mai au probleme cu Sabatul odată cu înfiinţarea primei şcoli de asistenţi medicali a bisericii.

Clădirea cu trei etaje care găzduieşte Institutul Adventist de Asistenţă Medicală din Bangladesh a fost finanţată în parte cu ajutorul Colectei din Sabatul al Treisprezecelea şi se află în campusul Seminarului şi Colegiului Adventist din Gowalbathan Kaliakoir, un oraş situat la o distanţă de două ore cu maşina de capitala Dhaka.
„Şcoala noastră sanitară va trimite sute de misionari în această mare şi frumoasă ţară şi va fi o binecuvântare cerească pentru ea”, a declarat preşedintele Bisericii Adventiste, Ted N.C. Wilson, cu ocazia ceremoniei de inaugurare de la sfârşitul anului 2016. „Dumnezeu să o binecuvânteze!”

Căminul şcolii poate găzdui 100 de studenţi şi a fost dat în funcţiune în 2017.

Noua clădire – cu zece clase, patru laboratoare, un amfiteatru şi alte săli – a beneficiat de 150 000 de dolari din darurile aduse de membrii bisericii în Sabatul al Treisprezecelea din trimestrul al treilea al anului 2015, potrivit informaţiilor oferite de Myrun Ju Lee, preşedintele Seminarului şi Colegiului Adventist din Bangladesh. Alţi 100 000 de dolari au venit din partea Diviziunii Asia de Sud şi Pacific, iar restul, până la cei 400 000 de dolari cât a costat clădirea, din partea unor donatori din Coreea de Sud.

Saw Samuel, preşedintele Diviziunii Asia de Sud şi Pacific, consideră că ridicarea acestei şcoli de asistenţă medicală este o realizare extraordinară, care nu ar fi fost posibilă fără Colecta din Sabatul al Treisprezecelea.
„Este o bornă kilometrică importantă”, a declarat Saw Samuel. „Aceasta este prima şcoală de formare a cadrelor medicale adventiste din Bangladesh.”

Şcoala le oferă studenţilor posibilitatea de a obţine calificare în propria ţară.

„Este extrem de semnificativ faptul că putem avea o şcoală adventistă de asistenţă medicală, pentru că toate celelalte şcoli din ţară cu această specializare susţin cursuri sâmbăta, a remarcat Kevin Costello, secretar-executiv asociat în cadrul Diviziunii. Avem acum, în sfârşit, o şcoală în care tinerii adventişti pot obţine diploma de asistenţi medicali şi, totodată, pot respecta Sabatul fără probleme.

Vă mulţumim pentru darurile voastre pentru misiune care au făcut posibilă deschiderea Şcolii Adventiste de Asistenţă Medicală din Bangladesh!


Părerea mea