Vești misionare – 22 septembrie 2018

Din casă în casă

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission

Kiyong Kwon, misionarul despre care am auzit şi Sabatele trecute, fost patron al unei firme din Coreea de Sud, a plănuit ca el şi membrii bisericii lui să meargă din casă în casă pentru a răspândi Evanghelia şi pentru a umple clădirea bisericii pe care a înfiinţat-o.
„Lucrarea din casă în casă este dificilă”, ne-a spus el. „În general, oamenii nu sunt acasă pe timpul zilei. Iar cei care sunt, de obicei nu vor să stea de vorbă. Însă eu am urmat sfatul lui Ellen White.”
Sfatul acesta se găseşte în cartea Slujirea creştină, la pagina 124 (ed. 2004), şi spune aşa: „De egală importanţă cu eforturile speciale publice, este lucrarea din casă în casă. În oraşele mari, sunt anumite categorii de oameni la care nu se poate ajunge prin adunări publice. Aceştia trebuie să fie căutaţi cum caută păstorul oaia pierdută.”
Astfel, Kiyong şi ceilalţi membri ai bisericii au plănuit să meargă din casă în casă în fiecare joi. Dar nu pentru a vinde cărţi religioase, nici ca să prezinte studii biblice, ci doar ca să pună întrebarea: „Cu ce vă putem ajuta pe dumneavoastră şi pe familia dumneavoastră?”
Într-o zi, Kiyong a sunat la multe uşi şi nu a răspuns nimeni. La o casă însă, uşa s-a deschis brusc şi femeia care locuia acolo l-a invitat înăuntru.
El a intrat, dar a întrebat-o uimit:
– Ştiţi cine sunt? De ce m-aţi invitat înăuntru?
– Ştiu că faci evanghelizare, i-a răspuns ea.

– Dar majoritatea oamenilor mă resping, a insistat el. Dumneavoastră de ce m-aţi primit?

Femeia i-a explicat că noaptea precedentă visase că un bărbat înalt necunoscut avea să vină la ea acasă, că avea să sune la sonerie şi că avea să-i spună: „Vino afară! Repede!”
– Când aţi sunat la uşă, a continuat ea, v-am văzut pe ecranul de la interfon şi mi s-a părut că sunteţi înalt. De aceea v-am primit!
Kiyong, tot mai uluit de ce auzea, a întrebat-o dacă putea să o ajute cu ceva pe ea sau pe cei din familia ei.
– Da, fata mea a căzut în depresie, i-a răspuns ea. Nu vrea să mai iasă din casă. Vă rog să o ajutaţi!
– Aduceţi-o în sufragerie, a rugat-o el.
– Păi nu acceptă să iasă din camera ei…
– De data asta va fi altceva, a insistat el. Rugaţi-o frumos să iasă.
Surprinzător, fiica a venit în sufragerie, iar el a făcut o rugăciune pentru ea şi i-a citit din Biblie.
A revenit joia următoare şi i-a citit iarăşi din Biblie. Fata a început să vină la biserică şi s-a botezat.
„Am avut experienţa aceasta de multe ori”, a adăugat Kiyong. „Dumnezeu este Cel care face misiunea. El merită toată slava!”

Kiyong Kwon are cincizeci şi şase de ani şi a înfiinţat trei biserici în Coreea de Sud. O parte din colecta din Sabatul al Treisprezecelea din acest trimestru va contribui la înfiinţarea primei biserici adventiste din Sejong, Coreea de Sud. Relatarea experienţei misionarului se va continua Sabatul viitor.


Părerea mea