Vești misionare – 30 iunie 2018

Vânătorul de suflete

Danny Whatley era în culmea fericirii – şi nu doar pentru că lucra ca pilot de turism în statul american Alaska.
Deţinea o firmă de turism înfloritoare care organiza călătorii private de vânătoare pentru oameni importanţi. Printre clienţii lui se numărau preşedintele Citibank şi membrii familiei Rockefeller.
„Îmi doream un loc în elită!” ne povesteşte el. „Nu voiam să fiu un om obişnuit. Îmi plăceau oamenii mari.”
Toate astea până în ziua când i-a căzut în mână cartea Tragedia veacurilor. Prietena lui fusese adventistă şi, la invitaţia ei, a început să joace baschet şi volei în curtea unei biserici adventiste din oraşul ei natal, Palmer. Cartea a primit-o de la un membru al bisericii.

A luat cartea cu el în următoarea călătorie şi a citit din ea cum a fost schimbată ziua de odihnă de sâmbăta în ziua de duminică. Nu mai auzise până atunci de autoarea cărţii, Ellen G. White, dar a avut imediat convingerea că era adevărat ce citise.
Când s-a întors în Palmer, a început pregătirile pentru sezonul de vânătoare. Într-o zi, a primit de la un adventist o invitaţie la o evanghelizare. Prezentarea din prima seară despre profeţia din Daniel 2 i s-a părut captivantă.
„M-a fascinat cu totul! Oamenii care spun că evanghelizarea nu funcţionează nu au fost niciodată în pielea unei persoane care participă la o evanghelizare.”

În seara următoare, l-a luat pe tatăl lui cu el.
În altă seară, predicatorul, Vern Snow, a vorbit despre botez. În mintea lui Danny a început atunci o luptă. Îi era teamă că o să‐şi piardă clienţii din cauza Sabatului.
„M-am frământat pe tot parcursul prezentării”, ne povesteşte el. „La sfârşit, a trebuit să iau o decizie. M-am dus la predicator şi i-am spus că vreau să mă botez.”

A renunţat în clipa aceea la tot, inclusiv la afacerea lui, de dragul lui Isus.

„Eram pasionat de vânătoare, îmi plăcea să fac totul independent şi am devenit brusc conştient că nu puteam să trăiesc fără Dumnezeu!” ne explică el.
Cu ocazia botezului, pastorul a făcut următoarea afirmaţie: „Iată un vânător de trofee care devine de astăzi înainte vânător de suflete!”
Tatăl lui şi mama lui vitregă s-au botezat în Sabatul următor. Alte câteva persoane s-au alăturat bisericii datorită influenţei lui.
Şi-a anunţat clienţii că nu mai puteau vâna sâmbăta, dar că puteau petrece o zi în natură gratuit. În condiţiile în care o călătorie costa o mie cinci sute de dolari pe zi, clienţii au fost foarte satisfăcuţi de ofertă.
„Îmi dorisem că călătoresc cum călătoreau ei”, spune Danny, astăzi un antreprenor de succes. „Astăzi merg în schimb în călătorii misionare, ceea ce este cu mult mai bine!”

Autor: Andrew McChesney, Adventist Mission


Părerea mea