Vești misionare – 10 martie

 

Câinele evanghelist cu literatură

de Nelson Ernst

 

Într-un Sabat după-amiază, câţiva tineri adventişti de ziua a şaptea au pornit la drum ca să distribuie pliante GLOW în Hawaii. S-au rugat şi au început să bată la uşile caselor.

La prima uşă, un tânăr a spus:

– Bună ziua! Suntem din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi avem un cadou pentru dumneavoastră.

– Pentru mine? a întrebat surprinsă locatara.

– Da, pentru dumneavoastră, a răspuns tânărul, întinzându-i câteva pliante.

Doamna a primit pliantele şi tânărul a întrebat-o dacă putea să se roage pentru ea.

– Aveţi vreun motiv de rugăciune pe care aţi dori să-l prezentăm înaintea lui Dumnezeu?

Scena s-a repetat la mai multe case.

– Bună ziua! Suntem din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi avem un cadou pentru dumneavoastră. Pot să mă rog pentru dumneavoastră?

La câteva case, nu a răspuns nimeni. La alte câteva, locatarii le-au cerut să plece.

Apoi, doi tineri s-au apropiat de o casă împrejmuită cu gard. Au găsit poarta, dar, în timp ce încercau să o deschidă, a ajuns la urechile lor un mârâit fioros.

Când au aruncat o privire peste gard, au văzut un câine zbârlit care îi ţintuia cu privirea.

– Ce facem? a întrebat unul dintre ei. Niciunul nu era dispus să înfrunte câinele ca să ajungă la sonerie.

Un tânăr a luat un pliant şi l-a fluturat deasupra gardului, sub privirile atente ale câinelui. La un moment dat însă, pliantul i-a scăpat şi a căzut dincolo de gard. Câinele a alergat la el şi l-a adulmecat. Apoi a făcut un lucru surprinzător: a apucat pliantul cu dinţii, s-a întors, s-a dus la intrarea casei şi l-a aşezat pe prag.

În Mărturii pentru pastori şi slujitorii Evangheliei, Ellen G. White spune: „Dumnezeu va folosi căi şi mijloace prin care se va vedea că El este Cel ce preia conducerea în mâinile Sale. Lucrătorii vor fi surprinşi de mijloacele simple pe care le va folosi El pentru a aduce la îndeplinire lucrarea neprihănirii Sale” (ed. 2007, p. 271).

Dacă un înger poate să facă o măgăriţă să vorbească, de ce n-ar putea să transforme un câine din Hawaii în evanghelist cu literatură?

Şi, dacă un câine poate împărţi literatură adventistă, tu de ce nu poţi?

Nelson Ernst este cofondatorul şi directorul GLOW, un departament de distribuire a literaturii înfiinţat în California şi răspândit în toată lumea.


Părerea mea