Biserica – o familie


„[…] ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură, […] sfântă și fără prihană.” (Efeseni 5:27)

Ascultă ediția audio aici.

Un studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie arată că 86% din cei intervievați consideră că biserica oferă răspunsuri pentru nevoile spirituale ale oamenilor, 76% cred că oferă răspunsuri morale, 72% – pentru probleme din viața de familie și doar 61% – pentru problemele tinerilor.

Cu cât anii trec, există tendința ca generația tânără să nu mai aprecieze biserica, activitățile și diferitele proiecte promovate de aceasta. De ce s-a ajuns la această situație? Putem găsi anumite motive, dar aș fi dorit să ne gândim astăzi la exemplul pe care tinerii l-au descoperit la adulții din jurul lor. Cum au văzut ei biserica privind la viața și atitudinea noastră? Ce le-am transmis că înseamnă biserica – o clădire, un program săptămânal, o instituție „perfectă”?

În cartea Educație, Ellen White scrie despre responsabilitatea adulților: „O altă obligație, prea adesea trecută ușor cu vederea, obligație ce ar trebui să le fie prezentată în mod clar tinerilor care înțeleg cerințele pe care le are Hristos de la ei, este aceea a legăturii cu biserica.

Relația dintre Hristos și biserica Sa este foarte strânsă și sfântă, El fiind mirele, iar biserica, mireasa; El, capul, iar biserica, trupul. Legătura cu Hristos, prin urmare, presupune legătură cu biserica Sa.

Biserica este organizată pentru slujire; iar pentru o viață de slujire lui Hristos, legătura cu biserica este unul dintre primii pași” (Ed, p. 230).

Merită să le arătăm tinerilor, prin cuvinte și comportament, că biserica reprezintă o familie, o comunitate, un grup al celor care Îl iubesc pe Dumnezeu. Participarea la serviciile divine, raportarea la fiecare membru și implicarea în activitățile bisericii sunt mesaje transmise generației tinere.

Doamne, ajută-mă să îi prețuiesc pe toți cei care slujesc în biserică și să fiu gata să le fiu de folos!

Provocare:

Prețuiește biserica, prin cuvinte și fapte, pentru a fi un exemplu!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.