Samariteanul milos


„Dar un samaritean, care era în călătorie, a venit în locul unde era el și, când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.” (Luca 10:33)

Ascultă ediția audio aici.

Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arăta că 15% din populația României este obeză, iar o treime, supraponderală. Printre cauze pot fi amintite consumul mare de produse de patiserie, dar și lipsa exercițiului fizic. Dacă aplicăm sondajul acesta la viața spirituală, înțelegem că este important să consumăm „alimente sănătoase” și că este nevoie de „activitate fizică”.

În cartea Calea către Hristos, de Ellen White, găsim următorul gând: „Cel care doar se roagă, nefăcând nimic altceva, în curând va înceta și să se roage sau rugăciunile lui vor deveni un simplu formalism” (CCH, p. 75). Ce vrea să spună acest citat? Nu este importantă rugăciunea? Care este așteptarea Cerului de la noi?

În relația cu generația tânără, trebuie să ținem cont de sfatul de mai sus pentru a oferi o perspectivă corectă asupra rolului creștinismului în societate. Avem datoria să le transmitem oamenilor că Dumnezeu îi iubește, îi iartă și îi ajută, dar nu trebuie să ne oprim aici. Pentru ca tinerii să participe la o activitate într-un număr destul de mare, trebuie să venim înaintea lor cu proiecte concrete de binefacere, de ecologizare sau sociale. Nu este suficient ca ei să ne vadă citind Biblia, rugându-ne sau participând la serviciile divine.

Un proverb englezesc spune că „e bine să vorbești bine, dar și mai bine e să faci bine”. Având în atenție această idee, este timpul să fim un exemplu pentru tineri și să ne implicăm în activități de binefacere. Chiar despre Isus, modelul suprem, Ellen White spune că „a petrecut mai mult timp vindecând bolnavii decât predicând” (DV, p. 14). Merită să facem planuri pentru a ne ajuta semenii, dar și pe tineri, implicându-i, și astfel „ușa inimii” să poată fi deschisă pentru primirea adevărurilor spirituale.

Doamne, ai grijă astăzi de cei ce suferă și de cei în necazuri! Ajută-mă să fiu atent la nevoile lor și să le arăt dragostea Ta!

Provocare:

Astăzi, când ajuți pe cineva, să iei cu tine și reprezentanți din generația tânără!

Florin Răduț
Conferința Oltenia

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.