[sâmbătă, 21 septembrie] Domnul înviat

 

 

Text de memorat:

 

Marcu 16:6

„El le-a zis: „Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret, care a fost răstignit. A înviat, nu este aici; iată locul unde Îl puseseră”.

 

Răstignirea lui Isus a însemnat moartea speranțelor și a credinței ucenicilor Săi. A fost un sumbru sfârșit de săptămână pentru ei, fiindcă nu numai că se confruntaseră cu moartea Învățătorului lor, dar se și temeau pentru propriile vieți (Ioan 20:19).

 

În Marcu 16, ultimul capitol din această evanghelie, vom vedea ce a urmat după moartea Lui. În primul rând, vom analiza momentul învierii Domnului Isus și de ce au venit femeile la mormânt în acea dimineață de duminică. Adventiștii s-au ferit uneori de dimineața învierii din cauză că este folosită eronat pentru a susține sacralitatea duminicii. Vom vedea, în schimb, cum ne putem bucura de dimineața învierii în ciuda teologiei false care a apărut, din păcate, folosindu-se de ea. În al doilea rând, studiul explică primele versete din Marcu 16, legând aceste cuvinte de o temă pe care o întâlnim în întreaga carte. Secțiunile de luni și de marți vor examina aceste concepte. În al treilea rând, în încheierea studiului, miercuri și joi vom examina restul capitolului 16 din Marcu și vom studia misiunea care ne este prezentată. Acest studiu se va încheia cu o solicitare adresată cititorului Evangheliei după Marcu, de a răspândi Evanghelia în întreaga lume.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Luca 3 – 9
1. Ce le predica Ioan soldaților romani?
2. Unde Se ruga Domnul Isus?
3. Cu ce atitudine spunea Domnul Isus să facem binele?
4. Despre cine a spus Domnul: sunt „mama Mea și frații Mei”?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „O experiență mai înaltă”
5. Ce fel de viață dublă trebuie să ducem?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 21 septembrie] Domnul înviat apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro