[sâmbătă, 20 iulie] Parabole

 

 

Text de memorat:

 

Marcu 4:24,25

„24 El le-a mai zis: „Luaţi seama la ce auziţi. Cu ce măsură veţi măsura, vi se va măsura şi vi se va da şi mai mult. 25 Căci, celui ce are, i se va da; dar, de la cel ce n-are, se va lua şi ce are.””

 

Studiul din această săptămână tratează parabolele din Marcu 4. Evanghelia după Marcu are cele mai puține parabole din toate evangheliile sinoptice (Matei, Marcu și Luca).

 

Cercetătorii s-au contrazis multă vreme cu privire la semnificația și interpretarea pildelor lui Isus: cum să le interpretăm, ce înseamnă, de ce le-a folosit Isus, ce fel de lecții trebuiau să transmită și cât de literal trebuiau interpretate sau dacă erau simple alegorii etc. Evident, nu vom rezolva toate aceste probleme în studiul din această săptămână. În schimb, le vom analiza și, prin harul lui Dumnezeu, vom ajunge să înțelegem ideile prezentate de Isus prin aceste parabole.

 

Marcu 4 conține cinci pilde: semănătorul, lumina, măsura, sămânța, grăuntele de muștar. Cea mai mare parte a capitolului este ocupată de parabola semănătorului. Aceasta este povestită prima, urmată de motivul rostirii pildelor în general și apoi de interpretarea pildei semănătorului. Acest tipar în trei pași va constitui subiectul secțiunilor de duminică, luni și marți. Apoi celelalte parabole vor face obiectul secțiunilor de miercuri și joi.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Zaharia 2 – 8
1. Câte neamuri vor alcătui poporul Domnului în ziua aceea?
2. Ce scria pe sulul de carte care zbura?
3. Ce era „ca diamantul de tare”?
4. Completați textul: „Iată trebuie să faceți:…….”

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, cap. „Fals și adevărat în educație”, subcap. „Literatura de senzație”
5. Care este cea mai sigură metodă în ce privește ficțiunea?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 20 iulie] Parabole apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro