[vineri, 19 iulie]

 

 

Suplimentar: „Hristos, Lumina lumii”/„Viața lui Iisus”, cap. 28, 29 „Când a fost întrebat: «Este îngăduit a vindeca în zilele de Sabat?» Isus  a răspuns: «Cine este omul acela dintre voi care, dacă are o oaie şi-i cade într-o groapă, în ziua Sabatului, să n-o apuce şi s-o scoată afară?
Cu cât mai de preţ este deci un om decât o oaie? De aceea este îngăduit a face bine în zilele de Sabat» (Matei 12:10-12).

 

Fariseii care-L urmăreau n-au îndrăznit să-I răspundă lui Isus […]. Ştiau că El rostise adevărul. Ca să nu calce vreo tradiţie, ei ar fi lăsat pe un  om să sufere, dar în același timp ar fi salvat un animal, pentru ca proprietarul ei să nu sufere vreo pagubă din această cauză. De aceea, ei arătau mai multă purtare de grijă unui animal, unui necuvântător decât unui om, care e făcut după chipul lui Dumnezeu. Aceasta ilustrează acțiunea tuturor religiilor neadevărate. Ele se trag din dorinţa omului de a se înălţa mai presus de Dumnezeu, dar urmarea a fost că omul a decăzut mai jos ca animalele. Orice religie care se luptă împotriva stăpânirii lui Dumnezeu îl jefuieşte pe om de slava pe care a avut-o la creaţie şi care trebuie să-i fie redată prin Hristos. Orice religie falsă îi învaţă pe adepţii ei să fie nepăsători faţă de nevoile, suferinţele şi drepturile omului. Evanghelia îi conferă omenirii o mare valoare, pentru că este răscumpărată cu sângele lui Hristos, şi promovează o grijă profundă faţă de nevoile şi suferinţele omului” (Ellen G. White, „Hristos, Lumina lumii”/„Viața lui Iisus”, p. 286, 287).

 

 

Post-ul [vineri, 19 iulie] apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro