[sâmbătă, 6 aprilie] Elementul central: iubire sau egoism?

 

 

Text de memorat: 

 

Isaia 41:10

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

 

Imaginează-ți că ești un păstor de capre pe coastele Muntelui Măslinilor, care străjuiește cetatea Ierusalim. Auzi voci și recunoști imediat glasul lui Isus. Ești uimit de ceea ce spune. În timp ce templul strălucește în razele apusului și lumina soarelui se reflectă în albul scânteietor al magnificilor pereți de marmură, Isus rostește apăsat: „Adevărat vă spun că nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată” (Matei 24:2). Ucenicii sunt derutați, la fel ca tine. Ce legătură poate exista între cuvintele lui Isus și sfârșitul lumii, despre care au întrebat ucenicii? În distrugerea Ierusalimului descoperim o prefigurare a strategiei lui Satana atât de a înșela, cât și de a distruge poporul lui Dumnezeu la sfârșitul timpului. Ceea ce spune Isus în Matei 24 schițează clar evenimentele zilelor finale în contextul căderii Ierusalimului.

 

Vom studia dubla strategie a lui Satana: de a înșela și de a distruge poporul lui Dumnezeu. Cel rău speră ca ceea ce nu reușește să obțină prin persecuție să câștige prin compromis. Dumnezeu nu este niciodată luat prin surprindere, și chiar și în cele mai dificile vremuri, Își apără poporul.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Ezechiel 6 – 12
1. Ce bântuiau afară și în casă?
2. Cum se închinau circa 25 de oameni la ușa Templului, între pridvor și altar?
3. Prin ce se deosebeau oamenii din Ierusalim pe fruntea cărora trebuia făcut un semn?
4. Ce reacție a avut profetul când a murit Pelatia, fiul lui Benaia?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Extreme în dietă”
5. Ce fac unii capi de familie cu privire la masa celor din casă?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 6 aprilie] Elementul central: iubire sau egoism? apare prima dată în Studiu Biblic.






Biblia zilnică BibliaZilnica.ro