[sâmbătă, 13 ianuarie] Domnul este Suveran

 

 

Text de memorat:

 

Psalmii 93:1

„Domnul împărăţeşte îmbrăcat cu măreţie; Domnul este îmbrăcat şi încins cu putere, de aceea lumea este tare şi nu se clatină”.

 

Psalmii transmit cu tărie convingerea fundamentală în domnia suverană a lui Dumnezeu. Domnul a creat și susține tot ce a creat. El este Împărat suveran peste întreaga lume și o conduce cu dreptate și neprihănire. Legile și îndrumările Sale sunt bune și aduc viața celor care le păzesc. Domnul este un Judecător drept care Se asigură că lumea rămâne bine organizată și face lucrul acesta prin răsplătirea celor neprihăniți și pedepsirea celor răi, dar la momentul ales de El, nu de noi.

 

Legământul lui Dumnezeu cu Israel joacă un rol special în ce privește siguranța lumii, deoarece vestește salvarea oferită de Dumnezeu. Domnul a adoptat poporul Israel ca moștenire a Lui, făcând din el poporul Său între toate popoarele. Domnul este fidel legământului și continuă să aibă grijă de turma Lui, în ciuda infidelității ei și uneori a răzvrătirii deschise.

 

Conducerea suverană a lui Dumnezeu ține lumea bine închegată și sigură. Psalmiștii vor ca cititorul să înțeleagă acest adevăr fundamental. Având această perspectivă asemenea unui far, psalmiștii caută să prospere și să Îi slujească lui Dumnezeu cu un devotament total.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Isaia 45 – 51
1. Pentru ce a făcut Dumnezeu pământul?
2. Cine era numită împărăteasa împărățiilor?
3. În ce se vor preface toți munții Domnului?
4. Unde este neprihănirea lui Dumnezeu?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „În camera celui bolnav”
5. Prin ce se poate înlocui vizita la persoanele bolnave?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 13 ianuarie] Domnul este Suveran apare prima dată în Studiu Biblic.