[sâmbătă, 18 noiembrie] Misiunea în beneficiul celor în nevoie

 

 

Text de memorat:

 

Matei 25:40

„Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”

 

Luca 5:17-26 ilustrează în multe feluri modul în care Dumnezeu îi ajută pe cei în nevoie. Uneori Dumnezeu îi folosește pe alții pentru a ne ajuta sau ne folosește pe noi pentru a-i ajuta pe alții. Această misiune poate fi solicitantă, dar beneficiile sunt mari. Ajutându-i pe cei în nevoie urmăm exemplul lui Isus Hristos în ce privește misiunea. Uneori este ușor să ne dăm seama cine are nevoie de ajutor, alteori este mai dificil. Indiferent de situație, suntem chemați să fim ajutoarele lui Dumnezeu pentru toți oamenii care au nevoie, indiferent de originea lor.

 

Biblia ne încurajează să ne apropiem de străini și, câștigându-le încrederea, vom putea învăța moduri mai bune prin care îi putem ajuta să Îl găsească pe Isus.

 

Studiul din această săptămână ne arată că Dumnezeu are un plan de a ajunge la cei care au diverse nevoi. Este posibil ca nevoile lor să fie fizice, emoționale, financiare sau chiar sociale: adică, unii s-ar putea să fie tratați ca niște proscriși de comunitatea sau familia lor. Oricare ar fi nevoile lor, trebuie să fim pregătiți să facem tot ce putem pentru a-i ajuta. Aceasta este o parte centrală a ceea ce înseamnă să fii creștin și a ceea ce trebuie să includă misiunea.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Eclesiastul 9 – Cânt. cânt. 3
1. Ce este mai bună decât tăria?
2. Când trebuie să mănânce voievozii și pentru ce?
3. Ce este o plăcere pentru ochi să vadă?
4. Cum cerea să fie tratată fata bolnavă de dragoste?

 

Ellen G. White: „Divina vindecare”, capitolul „Medicul, un educator”
5. În ce condiții influența medicului va da mărturie pentru rău?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 18 noiembrie] Misiunea în beneficiul celor în nevoie apare prima dată în Studiu Biblic.