[sâmbătă, 5 august] Trupul unitar al lui Hristos

 

 

Text de memorat:

 

Efeseni 4:11,12

„11 Şi El a dat pe unii apostoli, pe alţii proroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători 12 pentru desăvârşirea sfinţilor, în vederea lucrării de slujire, pentru zidirea trupului lui Hristos,…”

 

Una dintre fabulele lui Esop poartă titlul „Burta și picioarele” și se poate rezuma așa: Burta și picioarele se certau care are o importanță mai mare. Cum picioarele tot spuneau că sunt atât de puternice încât puteau să care și stomacul, acesta a răspuns: „Dar, dragile mele prietene, dacă nu aș consuma mâncare deloc, nu ați putea să cărați nimic.”

 

Pavel însă a folosit trupul omenesc pentru a demonstra o idee spirituală. Pentru el, trupul omenesc – și biserica în calitate de trup al lui Hristos – este alcătuit din diferite părți cu diferite capacități, care trebuie să colaboreze pentru ca trupul să fie sănătos. În Efeseni 4:1-16, Pavel reia metafora trupului, folosită atât de eficient anterior (Romani 12:3-8; 1 Corinteni 12:12-31). Hristos este acum Capul trupului, satisfăcând nevoia trupului de oameni „talentați”, care să aibă un aport la unitatea trupului, fiecare parte – fiecare membru al bisericii – contribuind cu abilitățile sale la întreg.

 

Imaginea unui trup sănătos, întreg ne ajută să înțelegem scopul lui Dumnezeu pentru noi: să fim parte dintr-o biserică roditoare unită în Hristos.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: Psalmii 85 – 91

1. Ce merge înaintea și pe urmele pașilor lui Dumnezeu?
2. Ce Îi cerea David Domnului să facă pentru ca vrăjmașii lui să vadă și să rămână de rușine?
3. Cum sunt o mie de ani înaintea lui Dumnezeu? (Două răspunsuri.)
4. Cine zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare și cetățuia mea”?

 

Ellen G. White, „Rugăciunea”, capitolul 29 (ultimele 16 paragrafe)

5. Ce se întâmplă celui care doar se roagă, nefăcând nimic altceva?

Post-ul [sâmbătă, 5 august] Trupul unitar al lui Hristos apare prima dată în Studiu Biblic.