[sâmbătă, 24 decembrie] Toate lucrurile noi

 

 

Text de memorat:

 

Apocalipsa 21:5

„Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate””.

 

Scriptura ne oferă următorul motiv de speranță: „Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea” (2 Petru 3:13). Unora, totuși, promisiunea unui „cer nou și [a unui] pământ nou” (Apocalipsa 21:1) li se pare o fantezie, o poveste spusă de cei de la putere pentru a controla masele, folosindu-se de speranța unei vieți după moarte. Adică ceva de genul: Deși îți este greu în prezent, într-o zi îți vei primi răsplata în cer. Deși unii au folosit în felul acesta speranța prezentată de Biblie, abuzul lor nu a schimbat adevărul făgăduințelor pe care le avem cu privire la cerul nou și la pământul cel nou.

 

În zilele finale, denigratorii vor lua în râs fericita noastră nădejde (2 Petru 3:3-7). Dar batjocura lor, așa cum a fost prezis, ar putea fi văzută ca o dovadă în plus că ceea ce spune Biblia este adevărat.

 

De înțeles:

Glorioasa făgăduință despre un cer nou și un pământ nou, inclusiv despre templul ceresc, prezența lui Dumnezeu, sfârșitul morții și al lacrimilor – și, în final, triumful suprem al iubirii lui Dumnezeu.

 

 

Studiu zilnic:

 

Biblia: 1 Cronici 1 – 7
1. Câți copii a avut Isai, tatăl lui David?
2. Cine a primit drept de întâi născut, dar n-a fost scris ca întâi născut?
3. Cum se numea nepotul profetului Samuel și ce slujbă îndeplinea la templu?
4. Din ce cauză au murit unii din copiii lui Efraim?

 

Ellen G. White: „Rugăciunea”, capitolul 13 (până la MOISE)
5. Cum se obțin cele mai mari biruințe ale bisericii și ale creștinului?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 24 decembrie] Toate lucrurile noi apare prima dată în Studiu Biblic.