[joi, 23 septembrie] „Bucurați-vă totdeauna în Domnul!”

 

 

Una dintre cele mai folosite aplicații pe telefoanele noastre este Google Maps. Parcă nici nu ne mai amintim cum ne-am descurcat înainte ca hărțile bazate pe GPS să existe pe telefoanele noastre. Ne-am stresa dacă ne-am duce într-un loc în care nu am mai fost niciodată, dar cu Google Maps pe telefon putem să ne aventurăm cu încredere și să găsim drumul dorit chiar într-un oraș străin. Ar putea fi aceasta o ilustrație potrivită pentru genul de odihnă pe care Dumnezeu vrea să ni-l ofere prin intermediul hărții profetice?

 

Totuși, uneori putem introduce adresa greșită în aplicația noastră sau putem pur si simplu să decidem să nu urmăm îndrumările pentru că gândim că știm o scurtătură. În ambele situații, putem sfârși undeva unde nu am vrut să ajungem – și, cu siguranță, nu într-o stare de spirit liniștitoare.

 

8. Ce ne spune Pavel în versetele următoare despre modalitatea de a avea cu adevărat odihnă și pace, chiar în mijlocul unei lumi grăbite și pline de durere?

 

Filipeni 4:4-6

„4 Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! 5 Blândeţea voastră să fie cunoscută de toţi oamenii. Domnul este aproape. 6 Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri”.

 

În acest pasaj, Pavel nu spune să ne bucurăm întotdeauna în toate încercările pe care le avem de înfruntat. În schimb, el spune: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul!” Dacă rămânem în Dumnezeu, în bunătatea, în dragostea și în sacrificiul Lui pentru noi, ne putem bucura în El și putem avea pace pentru sufletele noastre obosite, indiferent de situația noastră actuală sau de încercările cu care ne confruntăm. Chiar tonul versetelor implică odihnă, pace și o speranță care transcende realitatea lumii noastre.

 

De asemenea, imaginează-ți ce odihnă ar simți sufletele noastre dacă, într-adevăr, nu ne-am „îngrijora de nimic”. Aceasta cu greu pare să fie posibil în această lume (până și Pavel avea o mulțime de îngrijorări), dar, din nou, a ști că un Dumnezeu iubitor deține controlul suprem și că ne va salva în Împărăția Sa ne poate ajuta să punem lucrurile într-o perspectivă corectă.

 

„Domnul este aproape”? Adică, El este mereu aproape de noi și, de îndată ce închidem ochii și ne odihnim în somnul morții, următorul lucru pe care îl vom ști va fi revenirea lui Isus.

 

Fără îndoială, viața este plină de tensiuni, de încercări și de lupte. Niciunul dintre noi nu este scutit; nici apostolul Pavel nu a scăpat de ele (vezi 2 Corinteni 11). Cu toate acestea, el vrea să ne spună că, în ciuda a tot ce îndurăm acum, ne putem bucura în ceea ce ni s-a dat în Hristos și putem găsi odihnă pentru sufletele noastre chiar acum.

 

Citește din nou Filipeni 4:4-6. În ce fel poți aplica aceste cuvinte minunate la experiența ta chiar acum, oricare ar fi încercările și necazurile cu care te confrunți?

 

 

Post-ul [joi, 23 septembrie] „Bucurați-vă totdeauna în Domnul!” apare prima dată în Studiu Biblic.