[sâmbătă, 4 septembrie] Tânjind după mai mult

 

 

Text de memorat:

 

1 Corinteni 10:6

„Şi aceste lucruri s-au întâmplat ca să ne slujească nouă drept pilde, pentru ca să nu poftim după lucruri rele, cum au poftit ei”.

 

Muzeul de Artă Queens din New York, SUA, găzduiește cel mai mare model arhitectural al unui oraș, înfățișând toate clădirile din New York. La o scară de 1:1 200 (în care 2 cm corespund cu 33 m), acesta acoperă aproape 870 de metri pătrați. Inițial a fost finalizat în 1964 de 100 de meșteri care lucraseră peste trei ani pentru a realiza proiectul. A fost actualizat în anii ’90 și nu reflectă peisajul urban din 2021. Este o copie uimitor de complexă și de detaliată a originalului. Totuși, este doar atât: o copie, un model, o reprezentare a ceva mai grandios, mai mare, mai profund și mult mai complicat decât modelul însuși.

 

Așa sunt toate modelele de fapt. Ele nu sunt originalul, ci servesc doar ca reprezentări ale originalelor. Un model ne ajută să pricepem care este esența originalului, dar nu îl poate înlocui niciodată. Mai degrabă, el există pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine realitatea.

 

Scriptura însăși este plină de modele în miniatură ale activităților și instituțiilor care arată spre realități cerești mai vaste. Evrei 4 ne ajută să descoperim una dintre aceste realități deoarece se leagă de noțiunea biblică despre odihnă.

 

 

Post-ul [sâmbătă, 4 septembrie] Tânjind după mai mult apare prima dată în Studiu Biblic.