[sâmbătă, 10 iulie] Rădăcinile neliniștii





 

 

Text de memorat:

 

Iacov 3:16

„Căci, acolo unde este pizmă şi duh de ceartă, este tulburare şi tot felul de fapte rele”.

 

Plopii tremurători sunt copaci frumoși, care ating și 15-30 de metri înălțime. Le priește cel mai bine clima rece, cu veri răcoroase. Lemnul lor este folosit pentru fabricarea mobilei, precum și a chibriturilor și a hârtiei. În timpul iernilor grele, căprioarele și alte animale se hrănesc de multe ori din plopii tremurători tineri, deoarece scoarța lor conține multe substanțe nutritive. Acești copaci au nevoie de mult soare și cresc tot timpul – chiar și pe durata iernii –, ceea ce face din ei o sursă importantă de hrană în acest sezon, pentru diverse animale.

 

Totuși, plopii tremurători sunt cei mai renumiți pentru că au unul dintre cele mai mari sisteme radiculare din lumea plantelor. Rădăcinile se întind cu ajutorul unor ventuze subterane și formează colonii care se pot răspândi relativ repede, acoperind suprafețe mari. Plopii propriu-ziși pot trăi până la o sută cincizeci de ani, dar organismul mai extins de sub pământ poate trăi mii de ani.

 

În studiul din săptămâna aceasta vrem să descoperim o parte din rădăcinile stării noastre de neliniște. Există multe lucruri care ne pot împiedica să găsim adevărata odihnă în Isus. Unele sunt evidente și nu necesită multă atenție. Altele pot fi mai puțin evidente și, asemenea organismului imens al plopilor tremurători care nu se vede sub pământ, s-ar putea să nu fim întotdeauna conștienți de atitudinile și de acțiunile care ne separă de Mântuitorul nostru.

 

 

Studiu la rând:

Biblia: Luca 22–Ioan 4

1. În ce mod L-a cercetat Pilat pe Domnul Isus?
2. Ce a făcut norodul care venise la priveliștea răstignirii, când s-a întors în cetate?
3. Când au crezut ucenicii Scriptura și cuvintele pe care le spusese Isus?
4. Despre cine se spune că „a crezut el și toată casa lui”?

 

Ellen G. White: „Evanghelizare”, subcapitolul „Însușiri care îi califică pe lucrătorii biblici”

5. Pe ce bază s-au hotărât unele femei nobile în favoarea adevărului?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 10 iulie] Rădăcinile neliniștii apare prima dată în Studiu Biblic.