[sâmbătă, 26 iunie] Viața într-o societate de tipul 24/7





 

 

Text de memorat: 

 

Psalmii 84:2

„Sufletul meu suspină şi tânjeşte de dor după curţile Domnului, inima şi carnea mea strigă către Dumnezeul cel viu!”

 

Tic-tac, tic-tac, tic-tac. Ceasul bătea continuu și fără milă. Mai erau două ore până la deschiderea Sabatului. Mary oftă în timp ce inspecta micul apartament. Jucăriile copiilor zăceau încă peste tot în sufragerie; bucătăria era un dezastru; Sara, fetița lor cea mai mică, zăcea în pat cu febră, iar ea acceptase să slujească în ziua următoare ca diaconeasă care întâmpina oamenii în biserică, ceea ce însemna că trebuia să plece de acasă cu treizeci de minute mai devreme decât de obicei. Îmi doresc să pot găsi puțină liniște mâine, gândea Mary cu îngrijorare.

 

În același timp, în partea cealaltă a orașului, Josh, soțul ei, stătea la rând ca să achite cumpărăturile săptămânale. Traficul fusese din nou un coșmar. Cozile de la casele de marcat erau lungi. Fiecare părea că își făcea cumpărăturile exact în momentul acela. Am nevoie de puțină odihnă, nu mai pot merge înainte așa, gemu în sinea lui. Viața trebuie să fie mai mult decât atât.

 

Viețile noastre sunt dominate de ore de vârf, ore de lucru, programări medicale, conversații pe Skype, cumpărături și serbări școlare. Fie că folosim mijloacele publice de transport, că mergem cu scuterul sau că suntem la volanul propriei mașini pentru a ne transporta familia, bătăile ca de tobă ale angajamentului nostru constant față de lumea din jur amenință să înăbușe ce este cu adevărat important.

 

Cum putem găsi odihnă într-o atât de mare agitație?

 

 

Studiu la rând

Biblia: Luca 8–14

1. Cine și ce anume a spus în fața întregului norod?
2. Unde și ce a spus Domnul despre o „parte întunecată a trupului”?
3. Ce anume și cui îi dă Domnul cu plăcere?
4. Despre cine și de ce a spus Domnul că nu poate fi ucenicul Lui?

 

Ellen G. White: „Evanghelizare”, subcapitolul „Femeile în lucrarea publică”

5. Cu ce condiție pot femeile inteligente să ia parte la conducerea grupelor
de studiu biblic?

 

Post-ul [sâmbătă, 26 iunie] Viața într-o societate de tipul 24/7 apare prima dată în Studiu Biblic.