[joi, 24 iunie] Noul legământ și misiunea





 

 

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului” (Matei 28:19,20).

Pretutindeni în lume oamenii luptă cu ceea ce scriitorul sud-african Laurens Van Der Post a numit „povara lipsei de sens”. Oamenii se trezesc cu darul vieții și nu știu ce să facă cu el, nu știu care este scopul acestui dar și cum să-l folosească. Este ca atunci când îi dai cuiva o bibliotecă plină cu cele mai rare cărți nu ca să le citească, ci ca să facă focul cu ele. Ce pierdere uriașă a ceva atât de prețios!

 

Totuși, creștinii noului legământ nu ar trebui să aibă de luptat cu această problemă. Dimpotrivă, cei care cunosc (și au experimentat personal) vestea minunată despre un Mântuitor crucificat și înviat, care a murit pentru păcatele tuturor oamenilor pentru ca ei să poată avea viața veșnică, știu ce este bucuria. Ținând cont de chemarea fără echivoc din Matei 28:19,20, credinciosul are, cu siguranță, o misiune și un scop în viață, și anume acelea de a spune lumii despre adevărul minunat pe care l-a trăit personal în Isus Hristos. Ce privilegiu! O mare parte din ceea ce facem în lumea aceasta se va sfârși odată cu ea, dar răspândirea Evangheliei în lume este o lucrare care va lăsa o amprentă pentru veșnicie. Spune-le și altora despre misiunea și despre ținta pe care le ai înainte!

 

6. Analizează diferitele părți ale versetelor de astăzi. Care sunt lucrurile specifice pe care Isus ne spune să le facem și ce implică fiecare? Ce făgăduință avem care ar trebui să ne dea credință și curaj ca să facem ce ne poruncește Isus?

 

 

În calitate de creștini ai noului legământ, Domnul Isus ne-a dat o însărcinare clară. Indiferent de cine suntem, de poziția noastră în societate sau de limitele pe care le avem, toți avem un rol în lucrarea Lui. Tu faci ceva? Poți să faci mai mult? Ce poți face împreună cu grupa ta ca să aveți un rol mai important în această lucrare?

 

 

Post-ul [joi, 24 iunie] Noul legământ și misiunea apare prima dată în Studiu Biblic.