[joi, 3 decembrie] Răspunsul Domnului



 

 

7. Biblia spune că Dumnezeu nu este doar Creator, ci și Susținător al tuturor formelor de viață. Cunoscând acest adevăr important, cum ar trebui să înțelegem artele și științele?

 

Iov 38:4-12

„4 Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere. 5 Cine i-a hotărât măsurile, ştii? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el? 6 Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului 7 atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? 8 Cine a închis marea cu porţi când s-a aruncat din pântecele mamei ei; 9 când i-am făcut haină din nori şi scutece din întuneric; 10 când i-am pus hotar şi când i-am pus zăvoare şi porţi; 11 când am zis: ‘Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale’? 12 De când eşti, ai poruncit tu dimineţii? Ai arătat zorilor locul lor”

 

Iov 38:37-41

„37 Cine poate să numere norii cu înţelepciune şi să verse burdufurile cerurilor, 38 pentru ca să înceapă pulberea să facă noroi şi bulgării de pământ să se lipească împreună? 39 Tu izgoneşti prada pentru leoaică şi tu potoleşti foamea puilor de lei 40 când stau ghemuiţi în vizuina lor, când stau la pândă în culcuşul lor? 41 Cine pregăteşte corbului hrana, când puii lui strigă spre Dumnezeu, când umblă rătăciţi şi flămânzi?”

 

„Mulți învață că materia are energie vitală, că materiei îi sunt date anumite proprietăți și apoi ea este lăsată să acționeze prin propria energie; că lucrurile din natură sunt conduse în armonie cu niște legi fixe, în care nici chiar Dumnezeu nu poate interveni. Aceasta este o falsă știință și nu este susținută de Cuvântul lui Dumnezeu. Natura este la dispoziția Creatorului ei. … Natura mărturisește despre o inteligență, o prezență, o energie activă, care lucrează în și prin legile ei. În natură se vădește continua lucrare a Tatălui și a Fiului. Hristos spune: «Tatăl Meu lucrează până acum și Eu, de asemenea, lucrez» (Ioan 5:17).” – Ellen G. White, „Patriarhi și profeți”, p. 114

 

Din nefericire, o mare parte din știință se bazează pe ipoteze ateiste și materialiste. Un om de știință ar putea privi ceva foarte frumos, cu cel mai înalt grad de complexitate, sau chiar o îmbinare a celor două, și totuși să susțină că a apărut la întâmplare, fără nicio intenționalitate sau vreun plan anterior.

 

Aceasta pretinde știința în permanență. Viața pe pământ, în toată frumusețea și complexitatea ei, este explicată ca fiind doar urmarea fuzionării întâmplătoare a unor substanțe chimice în urmă cu miliarde de ani, ce a dus la o formă simplă de viață, prin intermediul unei selecții naturale și al unor mutații aleatorii, care a evoluat în tot ceea ce astăzi trăiește, respiră și se mișcă.

 

Știința, așa cum s-a constituit în prezent, susține că însăși ideea unui Creator supranatural este „neștiințifică”, deoarece nu poate fi dovedită în mod științific, deci este o noțiune de care știința nu se poate ocupa. Această ipoteză nu reprezintă nimic din ceea ce știința însăși învață, ci este doar un punct de vedere filozofic impus acestei materii de studiu de oamenii de știință. De fapt, știința învață opusul: toată frumusețea și complexitatea lumii arată spre un Creator!

 

Totuși, Scriptura învață că Dumnezeu nu doar a creat totul, ci și susține toate lucrurile. Deci adevărata educație creștină despre știință ar trebui să pornească de la premise radical diferite de ceea ce știința pretinde în general. În mod inevitabil vor avea loc ciocniri, mai ales cu privire la origini.

 

 

Post-ul [joi, 3 decembrie] Răspunsul Domnului apare prima dată în Studiu Biblic.