[sâmbătă, 29 august] Un mod practic de a te implica

Text de memorat:

 

Matei 9:37,38

„37 Atunci a zis ucenicilor Săi: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! 38 Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”.”

 

Ai observat că ești mai motivat să te antrenezi zilnic împreună cu un grup decât de unul singur? Mulți oameni se înscriu la cluburi de sănătate, săli de gimnastică sau centre de sport, deoarece cred că vor face mai multă mișcare și se vor bucura mai mult dacă se antrenează împreună cu alții. Dumnezeu ne-a creat pentru părtășie. Noi suntem ființe sociale și, după cum stau lucrurile cu exercițiul fizic, la fel stau și cu multe lucruri în viață; reușim mai bine dacă avem parte de un sistem de sprijin social. Acest lucru este în mod special adevărat în ce privește aspectele spirituale.

 

În Biblie se pune un mare accent pe grupele mici ca fiind una dintre metodele lui Dumnezeu de a ne întări credința, de a ne spori cunoașterea Cuvântului Său, de a face ca viața noastră de rugăciune să devină mai profundă și de a ne pregăti să dăm mărturie. Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt au lucrat împreună. Moise a fost un conducător de grupe mici. Isus a înființat mica Sa grupă de ucenici, iar apostolul Pavel a cutreierat lumea romană cu o grupă mică de colaboratori ca evangheliști.

 

În studiul acesta ne vom concentra asupra temeiului biblic pentru grupele mici și vom descoperi un mod practic de a ne implica.

 

 

Studiu la rând:

Biblia: Isaia 1–7
1. Prin ce anume va fi mântuit Sionul și, de asemenea, cei ce se vor întoarce la Dumnezeu?
2. La ce Se aștepta Domnul de la „via” pe care o iubea și ce a găsit?
3. Ce avea să se întâmple cu boierimea poporului, dedată petrecerilor?
4. Pe cine a luat Domnul cu chirie și cu ce l-a comparat?

 

Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „În ajutorul convertirii sufletelor”
5. Ce anume nu poate lua locul convertirii?

 

 

Post-ul [sâmbătă, 29 august] Un mod practic de a te implica apare prima dată în Studiu Biblic.