[joi, 9 februarie] Alegându-l pe Satana (Geneza 6:3-16)

Odată cu trecerea anilor, lumea noastră a devenit din ce în ce mai nelegiuită. Încă era frumoasă, dar nu atât de frumoasă cum fusese la început. Oamenii au construit locuri frumoase şi le-au decorat cu aur, argint şi pietre prețioase, care se găseau ușor. Se închinau şi la idoli în dumbrăvile minunate, pline de copaci. Oamenii încă erau de două ori mai înalți decât suntem noi astăzi, astfel că păreau uriași în comparație cu noi. Nu aveau cărți de citit, pentru că nu aveau nevoie de ele. Dar cei mai mulți nu își foloseau mintea pentru a se gândi la Dumnezeu, aşa cum făcea Enoh. Astfel că, în curând, Satana i-a făcut să creadă că Dumnezeu nici măcar nu există. Şi, fără Dumnezeu în mintea lor, oamenii au devenit cruzi. Ființele umane au ucis animalele şi le-au mâncat. De asemenea, folosindu-se de forța fizică, oamenii mai puternici au luat ce au dorit de la cei mai slabi ca ei. Biblia spune că gândurile lor erau îndreptate permanent doar spre rău. Geneza 6:5,11

Răzvrătirea lui Satana contra Domnului transformase lumea într-o zonă de război, iar majoritatea oamenilor aleseseră să fie de partea celui rău. Însă Dumnezeu a ales un om pentru a-i avertiza cu privire la faptul că El nu avea să mai tolereze umblarea lor pe căi rele pentru multă vreme. Timp de 120 de ani, Noe avea să propovăduiască avertizarea că Domnul îi va distruge printr-un potop ce va acoperi tot pământul. În timp ce predica, trebuia să construiască o corabie uriașă. Aceasta trebuia să aibă lungimea de trei sute de coți, lățimea – de cincizeci, iar înălțimea – de treizeci.

Avea să existe o cale pentru ca aerul să circule, o fereastră şi o ușă mare pe unde să poată intra oamenii şi animalele.

Aplicaţie: Este important ce fel de gânduri avem? Dacă avem gânduri păcătoase, rele, cum vor fi faptele noastre? Dacă Îl vom lăsa pe Dumnezeu să ne ajute să avem gânduri bune, în ce fel va influența acest lucru faptele noastre?