[miercuri, 8 februarie] Credincios Domnului

La început, Cain şi familia lui au trăit departe de restul familiei lui Adam. Cu trecerea anilor şi cu mărirea familiei nelegiuite a lui Cain, mulți dintre descendenții acestuia s-au mutat mai aproape de urmașii lui Set, care se numeau „fii ai lui Dumnezeu”. Ce s-a întâmplat apoi? (Geneza 6:1,2)

Satana era încântat. Totul mergea cum plănuise el, deoarece din ce în ce mai mulți oameni credeau minciunile lui. Umpleau pământul cu tot felul de păcate groaznice, la care nici nu te puteai gândi. Doar puțini oameni îi ascultau pe credincioșii care continuau să predice şi să îi avertizeze; însă cei mai mulți își băteau joc de ei.

„Vom ajunge să câștigăm toată lumea de partea noastră”, probabil că aşa se fălea Satana în fața îngerilor lui. Însă existau oameni credincioși Domnului, şi unul din ei era Enoh. Citește din nou ceea ce spune Biblia despre el în Geneza 5:21-24 .

Enoh Îl iubise şi ascultase de Dumnezeu încă de copil. Însă după nașterea fiului său, Metusala, a început să înțeleagă mai bine dragostea minunată pe care Dumnezeu Tatăl o are pentru Fiul Său, Isus. Enoh nu putea suporta gândul de a rămâne fără fiul său. Cum putea suporta Domnul ideea de a-Şi oferi Fiul ca jertfă pentru salvarea noastră? Ce fel de dragoste este necesară pentru a putea îndura acest lucru?

Cu cât reflecta mai mult la imensul sacrificiu pe care Domnul îl făcea oferindu-Şi Fiul preaiubit pentru salvarea noastră în acest război cu cel rău, cu atât mai mult Enoh putea să îi ajute pe alții să înțeleagă mai bine iubirea lui Dumnezeu.

Biblia afirmă că Enoh „a umblat cu Dumnezeu” Geneza 5:22 . Erau prieteni aşa de apropiați încât, într-o zi, Domnul l-a luat la cer şi acolo este şi astăzi.

Aplicaţie: Dumnezeu ne binecuvântează atunci când ne luăm un timp special, în fiecare zi, pentru El. Aşa a făcut Enoh şi tot astfel putem face şi noi.