[marți, 31 ianuarie] Alegerea

Este oare posibil ca Dumnezeu să nu ne fi spus tot adevărul despre acest pom?”, se întreba Eva în timp ce privea șarpele cel frumos. „Dacă eu şi Adam vom mânca acest fruct, vom avea aceeași putere ca Dumnezeu? Iată ce efect a avut asupra șarpelui.”

„Hai, încearcă”, a îndemnat-o șarpele cu minunata sa voce muzicală, în timp ce îi întindea un fruct.

Eva a ezitat. Pe cine trebuia să creadă Eva: pe Dumnezeu sau pe șarpe? Apoi, nestăpânindu-se, a luat fructul şi a mâncat din el. Era delicios. Deodată, un gând nou a străfulgerat-o şi un fior i-a trecut prin corp. S-a grăbit să îi spună lui Adam ce se întâmplase şi i-a dat şi lui să mănânce.

Adam s-a uitat la frumoasa lui soție. Ochii ei fermecători trădau o emoție puternică în timp ce îi povestea ce se întâmplase şi cât de diferit se simțea acum. Însă Adam a conștientizat că Eva alesese să asculte de Satana, în loc să asculte de Dumnezeu şi i-a reamintit că Domnul spusese că în ziua în care vor mânca din fructul acelui pom, vor muri.

Multe gânduri se conturau în mintea lui Adam în timp ce Eva insista în a-l convinge că Satana avea dreptate. Cum putea suporta ideea de a-şi pierde frumoasa soție? Ar fi fost prea groaznic. A hotărât că mai bine moare cu ea decât să trăiască fără ea şi, repede, a luat fructul şi a mâncat din el.

Pentru puțină vreme, Adam a simțit același fior ca Eva. Dar, deodată, acoperământul de lumină care îi îmbrăca a dispărut. Pentru prima oară, au simțit că le este frig. Ce au făcut? Geneza 3:6,7

Cât de repede s-a schimbat totul! Gândurile lor erau deja diferite! Sentimentele lor se schimbaseră. Erau amândoi înspăimântați şi au alergat să se ascundă. Dar până la urmă au stat în fața Creatorului iubit, tremurând. Versetele 8-13

Aplicaţie: Ai făcut vreodată ceva rău doar pentru a-ți păstra prietenii? Cum îți poți ajuta prietenii să facă alegeri bune?