[miercuri, 11 ianuarie] Lucifer – partea întâi

A mai creat oare Isus, Dumnezeu Fiul, și altceva, în afară de lumea noastră? Da. A creat milioane de îngeri frumoși și perfecți, înainte de a crea milioane de lumi perfecte și locuitorii perfecți care să trăiască în ele. Evrei 1:1,2

Unul din îngerii pe care Isus i-a creat se numea Lucifer. El era cel mai frumos, cel mai talentat și cel mai înțelept dintre toate milioanele de îngeri și de oameni pe care Dumnezeu Fiul i-a creat. Numele lui înseamnă „fiu al zorilor” sau „luceafăr”. Isaia 14:12

Dumnezeu l-a făcut pe Lucifer conducătorul îngerilor și el era fericit să Îi slujească lui Dumnezeu în acea misiune importantă.

Niciun înger sau vreo persoană din univers nu se puteau gândi la ceva care să îi facă mai fericiți decât erau deja. Lui Lucifer îi plăcea să dirijeze corul îngerilor. El putea cânta atât de frumos! Putea să cânte la orice instrument în mod perfect și să îi învețe pe alții să facă la fel. Ce orchestre minunate a dirijat el! Cât trebuie să îi fi plăcut să călătorească instantaneu din cer înspre o lume sau spre alta! Putea zbura mult mai rapid decât poți citi tu acest paragraf.

Era frumos? Da – mai frumos decât îți poți imagina! Era cel mai luminos dintre toți îngerii. Doar Dumnezeu era îmbrăcat cu mai multă strălucire decât el.

Aplicație: Vrea Dumnezeu ca și tu să fii fericit? Într-o bună zi, dacă Îi vei fi credincios Domnului, vei vedea îngerii și celelalte lumi.