[joi, 5 ianuarie] Biblia este adevărată

Am stabilit deja că Biblia este adevărată și că Biblia însăși afirmă că este adevărată. Dar cum putem fi siguri de acest lucru? Unii oameni cred că unele părți din Biblie sunt adevărate, iar altele nu. De exemplu, mulți oameni cred că a durat milioane de ani pentru ca lumea noastră să fie creată, cu toate că Biblia spune că a fost nevoie doar de șase zile. Este oare adevărat tot ceea ce este scris în Biblie? Da, cu siguranță. Sunt diferite căi prin care ne putem convinge de acest lucru.

Arheologia dovedește că Biblia este adevărată. Unii oameni spun că Biblia este o poveste inventată, deoarece unele lucruri despre care se vorbește în ea nu se găsesc scrise în cărțile de istorie. Dar, pe măsură ce se fac săpături în tot felul de orașe vechi, sunt găsite scrieri care dovedesc că Biblia are dreptate de fiecare dată.

Profeția biblică se dovedește întotdeauna adevărată. Toate cărțile Vechiului Testament au fost scrise cu sute de ani înainte de nașterea lui Isus. Totuși, acestea dau multe detalii despre timpul în care urma să Se nască Isus: locul în care Se va naște, cum Se va naște, cât de mult va trăi, ce va face și când va muri. S-au întâmplat toate aceste lucruri după cum au spus profeții? Da, s-au întâmplat. Vom învăța despre aceste profeții, dar și despre multe alte lucruri. Ele ne ajută să avem siguranța că tot ce este scris în Biblie este adevărat.

Concordanța dintre scriitorii Bibliei dovedește că aceștia au fost inspirați de Dumnezeu.

Vă întrebați cum de au știut scriitorii Bibliei ce să scrie? Cele 66 de cărți ale Bibliei au fost scrise de 40 de persoane diferite, care au trăit în perioade de timp diferite și în locuri diferite. Totuși, ce a scris unul dintre ei a fost în acord cu ce a scris celălalt. S-a mai întâmplat vreodată ca 40 de oameni diferiți să scrie aceleași gânduri? Desigur că nu. Așadar, cum de a știut fiecare dintre ei ce să scrie? Citește răspunsul în Biblie, la 2 Timotei 3:16 și 2 Petru 1:21 .

Biblia este adevărată în totalitate. Nu-i așa că e grozav să afli că fiecare părticică din ea este adevărată? Psalmii 119:160

Aplicaţie: Să presupunem că cineva te-ar întreba dacă Biblia este adevărată. Ce i-ai răspunde?