[marți, 3 ianuarie] Și iubit, dar şi urât

Iată patru lucruri interesante despre Biblie:


1. Nu există nicio altă carte pe care atât de mulţi oameni să o iubească şi pentru care să fie gata să îşi dea viaţa.


2. Nu există nicio altă carte pe care atât de mulţi oameni să o urască şi să îşi dorească să o distrugă.


3. Nu este nicio altă carte pe care să o aibă atât de mulţi oameni, dar pe care să nu o fi citit-o.


4. Nu există nicio altă carte despre care atât de mulţi oameni să spună că o cred, dar despre care să ştie atât de puţine lucruri.


Când Isus era pe pământ, aveau oamenii Noul Testament? Nu. Atunci, Noul Testament nu fusese încă scris. Ei aveau doar Vechiul Testament. Oamenii care studiau Vechiul Testament citeau promisiunile despre venirea lui Mesia. Dar când a venit, câţi au crezut că El era Acela? Încearcă doar să îți imaginezi! Noi avem şi Vechiul, şi Noul Testament. Isus doreşte ca noi să le studiem pe ambele, la fel cum El, la rândul Său, a studiat Vechiul Testament în copilărie. Poţi fi sigur că Satana nu vrea ca noi să facem asta. De ce? Pentru că oricine crede întreaga Biblie va şti că cel rău îi dezamăgeşte pe oameni. Va şti, de asemenea, că Dumnezeu face tot ce poate pentru a-i salva pe oamenii pe care îi iubeşte atât de mult.

Aplicaţie: Întoarce-te la primul paragraf din lecţia de astăzi. Din care grup faci tu parte? Fii cinstit! Încercuieşte grupul căruia ai vrea să aparții: 1,2,3,4.