[luni, 2 ianuarie] O hartă, o lumină, o bibliotecă

Cum poate avea Biblia trei funcții diferite în același timp? Biblia este ca o hartă, pentru că arată singurul drum sigur pe care oamenii pot călători spre cer. Ea ne arată cum să rămânem pe cale şi promite că, atât timp cât o vom face, vom fi cu Isus, de partea care trebuie, în războiul cu Satana. Cine este calea? Ioan 14:6

Biblia este, de asemenea, o lumină care a început să lumineze în lumea noastră acum mult timp. Lumina continuă să strălucească din ce în ce mai tare, îndeplinindu-și misiunea până la sfârșitul timpului.

Duşmanul a încercat să o diminueze, dar de fiecare dată lumina a devenit mai puternică, şi mai mulţi oameni au putut găsi calea cea bună. Ia-ți Biblia şi citeşte Psalmii 119:105 şi Proverbele
4:18 .

Biblia este și o bibliotecă ce conține 66 de cărți. Unele cărţi sunt, de fapt, poveşti interesante despre oameni, locuri şi lucruri care s-au întâmplat acum mult timp în urmă. Altele vorbesc despre ceea ce se va întâmpla în viitor. Toate cărţile vorbesc despre războiul dintre Satana şi Dumnezeu şi despre oamenii care sunt nevoiți să aleagă de partea cui să fie în acest război. Ele ne vorbesc și despre promisiunile pe care Dumnezeu le face acelora care aleg să fie de partea Lui şi ne avertizează despre ceea ce li se va întâmpla acelora care aleg să fie de partea lui Satana.

Mergi la cuprinsul Bibliei tale. Vei vedea că cele 66 de cărţi sunt împărţite în două secţiuni. Cărţile Vechiului Testament au fost scrise înainte de Hristos şi cele ale Noului Testament au fost scrise după Hristos. Câte cărţi sunt în fiecare secţiune? Toate cele 66 de cărţi ale Vechiului şi Noului Testament sunt importante. Fiecare carte ne ajută să le înțelegem pe celelalte. Împreună, ele formează o carte care ne spune tot ceea ce avem nevoie să ştim despre Dumnezeul nostru minunat și ne ajută să ne asemănăm mai mult cu El.

Aplicaţie: De ce ar trebui să studiem această carte minunată în fiecare zi? Psalmii 119:9-11