[duminică, 1 ianuarie] Cea mai prețioasă comoară

Te rog, ia-ți Biblia și privește-o! Arată ca orice altă carte, nu-i așa? Aceasta are coperţi și pagini în interiorul acestora. Coperţile pot fi tari sau moi, pot fi negre, maro sau albe. Dacă ai primit-o cadou, poate că are numele tău inscripționat pe copertă. Dacă însă nu ai numele trecut pe prima pagină sau pe copertă, ce ar fi să îl scrii chiar acum cu cerneală?

Ar trebui, de asemenea, să îți scrii adresa și numărul de telefon – dar cu creion, astfel încât să poţi schimba sau şterge uşor, dacă este nevoie. Dacă îţi vei pierde Biblia vreodată, oricine o va găsi ţi-o va putea înapoia, dacă vei avea scrise în ea informaţiile necesare.

Este Biblia ta mult mai mult decât o simplă carte? Da. Ea este cel mai valoros lucru pe care îl deții. Dacă îţi vei folosi cu grijă Biblia, o vei putea folosi mulți ani la rând şi va deveni mai valoroasă pentru tine cu fiecare zi care trece. Săptămâna aceasta vom începe să învăţăm despre Biblie.

De ce este Biblia cea mai importantă carte scrisă vreodată? Ea spune istoria adevărată a unui real şi teribil război început în cer de un înger perfect, numit Lucifer. Ea ne spune cum a ajuns el să fie Satana şi cum a început războiul în lumea noastră. Şi totodată ne arată cum acesta încearcă să atragă de partea lui cât mai mulţi oameni.

În același timp, Biblia ne arată cum este Dumnezeu cu adevărat. Ea ne vorbește despre Isus şi despre planul Său de a-i lăsa pe oameni să aleagă să se elibereze din sclavia celui rău. Ea ne relatează cum a câştigat Isus războiul şi ce anume face El în acest moment pentru a-i ajuta pe oameni să fie pe drumul cel bun. Adesea, noi numim acest război „marea luptă dintre Hristos şi Satana”.

Orice persoană care a trăit vreodată pe pământ este parte a acestui război. Și tu ești implicat în acest război. Biblia este singura carte de încredere care ne ajută să rămânem în tabăra lui Dumnezeu. Acest lucru este de o importanță majoră.

Aplicație: Eşti atent cu Biblia ta? De ce este Biblia importantă pentru tine?