[vineri, 2 decembrie] Continuând să vorbească

Mai bine de șaptezeci de ani, Ellen White a îndeplinit cu credincioșie chemarea ei de a fi un mesager al lui Dumnezeu. Sfatul pe care Dumnezeu l-a dat prin ea a ajutat la stabilirea lucrării Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea mai întâi în Statele Unite; apoi în Europa, Noua Zeelandă și Australia. Dumnezeu le-a dat înțelepciune conducătorilor bisericii în timp ce urmau sfaturile inspirate pentru lucrarea de evanghelizare, publicare, medicină și educație. Ellen White lucra în Australia de aproape nouă ani atunci când Dumnezeu i-a spus că era timpul să se întoarcă în Statele Unite. Avea acum 72 de ani și nu voia să plece, dar a ascultat. În timpul lungii călătorii pe ocean, un înger a asigurat-o că Dumnezeu îi pregătise un loc de refugiu. Ea a găsit acest refugiu într-o casă confortabilă din nordul Californiei și a numit-o Elmshaven.

Deși îmbătrânea, Ellen White a rămas ocupată cu scrisul și cu predicarea. Cu toate acestea, ea își făcea mereu timp pentru oameni. Copiii iubeau în mod deosebit spiritul ei vesel și amabil; iar vecinii îi apreciau vizitele și darurile de mâncare. Cât timp a trăit, ea s-a gândit la ceilalți.

Biblia era foarte prețioasă pentru Ellen White. La Conferința Generală din 1909, ea a vorbit pentru ultima dată în fața liderilor bisericii din întreaga lume. Ținându-și Biblia în mână, ea a spus: „Frați și surori, vă recomand această Carte”. Ultimul ei mesaj i-a încurajat pe tineri să citească numai cărți bune – cărți care îi vor determina să studieze mai mult Biblia.

Vineri, 16 iulie 1915, Ellen White a murit în liniște, înconjurată de familie și prieteni. Așteptând învierea, ultimele ei cuvinte au fost: „Știu în cine am crezut!” (2 Timotei 1:12). Apocalipsa 14:13

Aplicație: Deși Ellen White se odihnește de munca ei, cărțile pe care le-a scris continuă să vorbească. Citești aceste cărți inspirate?