[joi, 1 decembrie] Mesagerul lui Dumnezeu

De-a lungul lucrării sale, Dumnezeu i-a dat lui Ellen White mesaje pentru mulți oameni. Multe dintre acestea sunt incluse în cărțile ei. Aceste sfaturi din ceruri reprezintă o comoară de înțelepciune pentru fiecare parte a vieții.

A primit mesaje pe care le-a împărtășit cu bucurie. Îi plăcea să-i încurajeze pe cei care erau descurajați. Îi plăcea să trimită ajutor celor care aveau nevoie. Și îi plăcea să-i îndrume pe tinerii care doreau să cunoască voia lui Dumnezeu.

Alte mesaje, însă, îi produceau tristețe. Unii oameni comiteau păcate teribile și aveau nevoie de mustrare. Unii făceau greșeli, dar ei nu-și dădeau seama de acest lucru. Aceștia ar fi trebuit să fie corectați.

Nu era ușor pentru Ellen White să îi mustre pe oameni. Chiar dacă ea scria și vorbea cu bunătate și dragoste, foarte puțini erau cei care primeau cu bucurie mustrarea. Cei pe care încerca să-i ajute o criticau adesea și refuzau să creadă în avertismentele lui Dumnezeu. Această împotrivire i-a adus o mare suferință. Atunci când oamenii își aleg propria cale și refuză să asculte de unul dintre mesagerii lui Dumnezeu, pe cine resping ei cu adevărat? 1 Samuel 8:7 Cât de greu i-a fost lui Ellen White să își îndeplinească responsabilitatea pe care i-a dat-o Dumnezeu? Ne putem face o idee dintr-un comentariu pe care soțul ei, James White, l-a scris: „Doamna White a spus (…) că, având în vedere responsabilitățile lucrării sale, dacă ar putea alege, să intre în mormânt sau să aibă o altă viziune, ar alege mormântul”. Cu toate acestea, ea a continuat să își îndeplinească responsabilitatea de a transmite mesajele pe care Dumnezeu i le-a dat. Ezechiel 33:1-9

Ce a inspirat-o pe Ellen White să fie credincioasă? Ea Îl iubea pe Isus. Toată viața ei a așteptat cu nerăbdare venirea în curând a lui Isus. În viziuni, Dumnezeu o lăsa uneori să vadă cerul și pe Isus și o lăsa să audă muzica frumoasă și dulce a îngerilor. Și-a dorit să găsească cuvinte pentru a descrie cât de minunat este acel loc. Și a încercat să facă tot ce putea pentru a-i încuraja pe oameni să nu lase nimic să îi împiedice să ajungă acolo.

Aplicație: Care este unul dintre modurile prin care Dumnezeu își arată dragostea față de noi? Apocalipsa 3:19; Proverbele 3:11,12 Cei care sunt înțelepți vor primi cu bucurie mustrările pe care Dumnezeu le trimite.