[miercuri, 30 noiembrie] Colegiul Madison

În 1904, Edson White i-a propus mamei sale, Ellen White, și altor doi apropiați, Edward Sutherland și Percy Magan, să meargă într-o călătorie pe râul Cumberland. Au plecat cu barca sa, Morning Star. Ei încercau să găsească o proprietate unde să înceapă o școală.

În apropiere de Nashville, Tennessee, barca a trebuit să se oprească pentru reparații la o fermă veche și dărăpănată. În timp ce se plimbau în jurul fermei, Ellen White a fost foarte impresionată; ea văzuse un astfel de loc în viziune. În dimineața următoare, ea le-a spus lui Sutherland și Magan că ar trebui să-și înceapă școala pe această proprietate.

Dar niciunul dintre cei doi bărbați nu a vrut să cumpere acea fermă. Era scumpă și avea un sol sărac. S-au așezat pe o piatră și chiar au plâns de descurajare. Dar Ellen White i-a asigurat că acesta era locul în care Dumnezeu dorea ca ei să înceapă o școală.

În cele din urmă, au decis să aibă încredere în sfatul lui Ellen White. Proprietatea a fost cumpărată și a fost înființat Colegiul Madison. Ellen White a susținut cu tărie școala și i-a încurajat pe alții să sacrifice pentru a o ajuta.

Unsprezece studenți au frecventat primul an. Ei își cultivau singuri mâncarea și își făceau singuri mobila. Mulți dintre cei care nu-și puteau permite o educație universitară au putut să participe, deoarece studenții puteau lucra pentru a-și plăti cheltuielile. Studenții și profesorii lucrau împreună și erau ca o familie mare și fericită.

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, școala a crescut. A atras studenți care doreau o educație care să-i pregătească pentru lucrarea lui Dumnezeu. Pe lângă cursurile obișnuite, ei au învățat abilități practice, cum ar fi: construcția, agricultura și îngrijirea medicală. Aceste aptitudini valoroase i-a pregătit să înceapă școli mici, afaceri și sanatorii în multe alte locuri. În unsprezece ani, absolvenții au înființat aproape patruzeci de alte școli.

Colegiul Madison a devenit o școală celebră, iar oamenii veneau din întreaga lume pentru a afla secretul succesului său. Și care era acesta? Au urmat planul lui Dumnezeu pentru educație, așa cum a fost descris în scrierile lui Ellen White.

Aplicație: Nu este întotdeauna ușor să asculți de ceea ce spune Dumnezeu, dar este întotdeauna ceea ce trebuie să faci. Ce va face Dumnezeu pentru noi atunci când vom crede mesajele pe care le dă profeților Săi? 2 Cronici 20:20