[duminică, 20 noiembrie] Institutul de Reformă Sanitară din Vest

Acum două săptămâni am aflat despre începutul lucrării adventiste de sănătate. În 1866, când Institutul de Reformă Sanitară din Vest s-a deschis, avea doi medici, doi „îngrijitori de baie”, mai multe ajutoare și spațiu pentru doisprezece pacienți. Ce este un îngrijitor de baie? Nu se referă la băile pe care le facem în fiecare zi pentru a rămâne curați. Acest tip de baie este, de fapt, un tratament medical, numit hidroterapie. Vom învăța despre asta mai târziu în această săptămână.

Deși a fost un început mic, mulți oameni au fost ajutați de îngrijirea primită. Iar lucrurile pe care le-au învățat despre cum să trăiască în armonie cu legile de sănătate ale lui Dumnezeu i-au ajutat să rămână sănătoși. Dar ei nu au învățat doar despre sănătate. Îți amintești cum a învățat Goodloe Bell despre adevăr în timp ce se afla la Institutul de sănătate? Nu a fost singurul. Ca urmare a ceea ce au învățat acolo, mulți alții s-au alăturat, de asemenea, Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

În primii săi ani, Institutul de sănătate a crescut încet. Liderii bisericii au simțit că acesta s-ar descurca mai bine dacă la conducerea lui s-ar afla persoana potrivită. Dar nu a fost ușor de găsit o astfel de persoană. Unde puteau găsi pe cineva cu pregătirea potrivită, dar care să aibă totuși mai multă încredere în Dumnezeu decât în ideile schimbătoare ale științei?

James și Ellen White cunoșteau un tânăr adventist talentat pe nume John Harvey Kellogg și au decis să-l încurajeze să studieze medicina. În cele din urmă, a absolvit una dintre cele mai bune școli de medicină din America, iar în 1876, era pregătit să devină director medical al Institutului de sănătate.

Aplicație: Lucrarea lui Dumnezeu începe adesea de la ceva mic. Dar, cu binecuvântarea Sa, ea crește continuu. Nu a contat că Institutul de sănătate a fost mic la început. La fel ca bobul de muștar, avea să crească. Marcu 4:31,32