[marți, 15 noiembrie] Evanghelizarea prin literatură

George King, un tânăr din Canada, dorea să fie predicator. Dar James White nu credea că va deveni vreodată un predicator bun, așa că a rugat niște prieteni să-l lase pe tânăr să exerseze predicarea în casa lor.

Tânărul hotărât a muncit din greu pentru a-și pregăti prima sa predică. A exersat predicarea în fața scaunelor goale din sufrageria prietenilor săi. În fiecare dimineață devreme, putea fi auzit rugându-se în camera sa. Dar predica lui a fost un eșec lamentabil și a știut că nu va putea fi niciodată predicator. Majoritatea tinerilor ar fi renunțat, dar nu și George King. El era hotărât să lucreze pentru Dumnezeu. Prietenii săi i-au sugerat să încerce altceva. „Dacă nu poți predica, de ce să nu vizitezi oamenii în casele lor, să le vorbești despre adevăr și să le împarți broșuri? Acestea pot predica pentru tine”.

Crezând că Dumnezeu îi va binecuvânta eforturile, el a luat câteva broșuri și a plecat. Până la sfârșitul săptămânii, majoritatea broșurilor dispăruseră și chiar vânduse unele dintre ele. Dându-și seama că vânzarea de literatură adventistă era un fel minunat de lucrare misionară, a continuat să vândă broșuri, reviste și literatură despre sănătate. Iar când urma să fie publicată o carte importantă despre sănătate, el lua comenzi pentru multe exemplare, chiar înainte de a fi tipărită cartea.

Apoi, la începutul anilor 1880, George King i-a îndemnat pe liderii bisericii să combine cele două cărți ale lui Uriah Smith despre profețiile lui Daniel și Apocalipsa. După multe discuții, au fost de acord să tipărească 5 000 de exemplare. Erau o mulțime de cărți! Cine avea să le vândă? Și cine avea să le cumpere?

Dar nu era cazul să își facă griji. Entuziastul George King a vândut prima carte chiar înainte de a părăsi clădirea! Nu a trecut mult timp până când fiecare exemplar a fost vândut.

În curând, el i-a pregătit și pe alții să vândă cărți. Unii dintre acești colportori au început o muncă similară în multe țări din întreaga lume. Acesta a fost începutul a ceea ce astăzi se numește evanghelizarea prin literatură.

Aplicație: De multe ori planurile noastre eșuează, pentru ca planurile mai bune ale lui Dumnezeu pentru noi să reușească. Isaia 55:8,9