[vineri, 11 noiembrie] Prima Școală de Sabat

În 1850, adventiștii care țineau Sabatul nu aveau conceptul de Școală de Sabat și nici măcar lecții biblice pentru copii. James și Ellen White au văzut că trebuia să se facă ceva pentru ei. Drept urmare, au început să publice The Youth’s Instructor (Ghidul pentru tineri) în 1852 și au inclus articole, povestiri, poezii și lecții biblice scrise doar pentru copii. Unele dintre primele lecții au fost despre cartea lui Daniel și despre sanctuarul din ceruri. Copiii, tinerii și părinții lor au fost foarte fericiți să aibă aceste lecții biblice.

James White a scris unele dintre lecții în timp ce călătorea cu calul și căruța. În timp ce călătorea, el se gândea la ce ar trebui să scrie; iar când se opreau pentru prânz sau pentru a hrăni caii, scria. Își folosea vârful pălăriei sau cutia de mâncare drept masă de scris.

Apoi, James White a organizat prima Școală de Sabat; și, în curând, au mai apărut și altele. Una dintre acestea a fost inițiată atunci când John Byington a construit prima Biserică Adventistă de Ziua a Șaptea în Buck’s Bridge, New York. El a creat pentru copii o cameră specială. Nu existau ghiduri de studiu colorate, nici cărți de imnuri și nici cărți cu povești despre natură sau despre misiuni; dar ei studiau și memorau Biblia împreună.

În următorii cincisprezece ani, nu s-a mai dezvoltat foarte mult Școala de Sabat. Apoi, în 1869, Goodloe Bell, care iubea copiii și era un profesor cu experiență, a devenit editor al The Youth’s Instructor. Imediat, el a scris două serii de lecții biblice – una pentru tineri și alta pentru copiii mai mici. De asemenea, a scris materiale pentru a-i ajuta pe profesori și a lucrat din greu pentru a organiza Școala de Sabat în multe locuri.

Iată două premiere interesante ale Școlii de Sabat: primul departament de grădiniță a fost înființat în Battle Creek, Michigan. Se numea „Cuibul păsărilor”. Prima carte de cântece pentru copii a fost alcătuită de sora lui James White, Anna. Se numea „Hymns for Youth and Children” („Imnuri pentru tineri și copii”).

În 1885, în cadrul Școlii de Sabat, au început să se strângă daruri pentru misiune. Câțiva ani mai târziu, darurile pentru misiune strânse în America de Nord, în cadrul Școlii de Sabat, au ajutat la construirea unei nave misionare numite Pitcairn. Datorită acestei nave, misionarii au putut duce Evanghelia în multe insule din sudul Oceanului Pacific.

Aplicație: Lui Isus Îi place ca tinerii și copiii să studieze Biblia și să-și dăruiască inimile Lui. Matei 19:13-15 Faci aceste lucruri?