[joi, 10 noiembrie] Primul colegiu

În 1867, Goodloe Bell avea 35 de ani și era bolnav. Fusese profesor de la vârsta de 19 ani, dar boala îl împiedica să-și continue activitatea. Auzise de Institutul de Reformă Sanitară din Vest și a mers acolo pentru a primi ajutor. Acolo a învățat legile sănătății și a reușit să-și schimbe obiceiurile. Pe măsură ce a început să își recupereze puterea, a aflat și adevăruri despre Sabat și despre a doua venire a lui Isus.

Dar nu asta a fost ceea ce l-a impresionat cel mai mult pe Goodloe Bell. Colegul său de cameră era adventist; și în fiecare seară, după ce părea că Bell deja dormea, se ruga cu voce tare pentru el. Dar Bell nu dormea. A fost atât de impresionat, încât, după ce a plecat de la centrul de sănătate, s-a botezat în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

În curând, Goodloe Bell a înființat o școală pentru copiii adventiști din Battle Creek. Pe măsură ce școala se dezvolta rapid, biserica a observat succesul său; și în 1872, i-au cerut să înființeze prima școală adventistă oficială. Aceasta a devenit mai târziu Colegiul Battle Creek, iar acum este cunoscută sub numele de Universitatea Andrews.

Au întâmpinat dificultăți. Părinții nu au apreciat întotdeauna disciplina necesară pentru educația copiilor lor. Elevii care doreau să facă lucrurile în felul lor nu agreau întotdeauna regulile școlare. Satana încerca să strice planul lui Dumnezeu pentru educația creștină, iar școala a trebuit să se închidă pentru un an, între 1882-1883. Pentru o vreme, a părut că educația adventistă va eșua.

Dar Goodloe Bell nu s-a dat bătut. El învățase multe lecții importante la Battle Creek. Mutându-se în Massachusetts, a început o altă școală. Astăzi se numește Atlantic Union College.

Aplicație: Ești sârguincios la școală? Ești credincios în studiul zilnic al Bibliei? Ești politicos cu părinții și cu profesorii tăi? Respecți regulile școlii? Ce li se promite celor care caută înțelepciunea? Proverbele 1:7; 2:1-6