[luni, 7 noiembrie] Încă o viziune asupra sănătății

După ce a părăsit centrul de sănătate, James White se simțea ceva mai bine, dar era încă foarte slăbit. El și soția sa au continuat să se roage pentru sănătatea lui precară.

De fapt, cei mai mulți dintre liderii adventiști aveau o sănătate precară cu excepția căpitanului Joseph Bates, deși avea peste 70 de ani. Cu mult timp înainte, când era marinar, își aruncase tutunul în ocean și, de asemenea, încetase să mai consume ceai, cafea, alcool, carne și alimente nesănătoase.

Mai mulți credincioși s-au adunat în Rochester, New York, ca să se roage pentru sănătatea lui James White. Pe 25 decembrie 1865, a avut loc o întâlnire de zece zile de rugăciune. În timpul acestei întâlniri speciale de rugăciune, Ellen White a fost luată în viziune. Dumnezeu i-a arătat că experiența lor de la centrul de sănătate fusese foarte importantă. Îi ajutase să învețe unele lecții valoroase despre cum să trăiască sănătos și cum să trateze boala.

De ce era sănătatea atât de importantă, încât Dumnezeu să-i dea lui Ellen White o altă viziune pe acest subiect? Pentru că este dificil de transmis mesajele de adevăr ale lui Dumnezeu atunci când mesagerul are o sănătate precară. Și este dificil pentru oameni să primească aceste mesaje atunci când sunt bolnavi.

Acum Dumnezeu a explicat planul Său minunat. El a vrut ca poporul Său să înființeze un centru de sănătate. Citește aceste cuvinte încurajatoare pe care le-a scris Ellen White: „Domnul mi-a dat o lumină specială în ceea ce privește înființarea unei instituții de reformă a sănătății, unde tratamentul bolnavilor să se desfășoare pe linii cu totul diferite de cele existente în orice instituție din lumea noastră. Ea trebuie să fie întemeiată și condusă pe principiile Bibliei și să fie instrumentul Domnului”.

Planul lui Dumnezeu părea imposibil de realizat. Micul grup de adventiști se organizase ca biserică cu doar doi ani înainte. Cum ar fi putut strânge vreodată suficienți bani? De unde aveau să găsească asistente și medici? Dar Dumnezeu spusese: „Mergeți înainte”. Și, având încredere în El pentru a-i conduce, erau hotărâți să se supună.

Aplicație: Părea o experiență teribilă ca James White să aibă un atac cerebral și ca atât de mulți dintre lideri să fie bolnavi. Și totuși, toate acestea au lucrat împreună spre bine. Romani 8:28 Prin această experiență, ei au învățat că nu trebuie doar să înființeze edituri care să tipărească adevărul lui Dumnezeu și biserici care să predice mesajul lui Dumnezeu din timpul sfârșitului, ci și să ridice un centru de sănătate care să urmeze planul lui Dumnezeu pentru o viață sănătoasă.