[marți 8 noiembrie] Începerea activității pentru sănătate

Cu entuziasm, biserica a mers mai departe pentru a înființa un centru de sănătate. În primăvara anului 1866, au cumpărat o proprietate cu o casă; iar în toamnă, au deschis centrul de sănătate. Acesta a fost numit Institutul de Reformă Sanitară din Vest. (Mai târziu, a devenit faimos sub numele de Battle Creek Sanitarium.)

În ce fel era acest centru de sănătate diferit de altele, cum ar fi cel la care James White mersese în New York? Diferența importantă consta în recunoașterea faptului că adevărata sănătate vine de la Dumnezeu, care ne-a dat opt legi minunate ale sănătății. Pe măsură ce ne facem partea noastră, ascultându-le, El ne va binecuvânta. Și cel mai bun lucru este că ele sunt absolut gratuite și disponibile pentru toată lumea.

Centrul de sănătate urma să fie un loc în care pacienții puteau învăța aceste legi importante ale sănătății. De asemenea, aceștia aveau să fie învățați și cum să le trăiască. Vezi caseta de mai jos și amintește-ți doar cuvântul SĂNĂTATE. Fiecare literă reprezintă una dintre cele opt legi.

Dumnezeu a binecuvântat centrul de sănătate, iar acesta a devenit cunoscut și respectat. Pacienții, mulți dintre ei persoane celebre, veneau din toată țara pentru a-și recăpăta sănătatea. Ei plecau recunoscători că sunt din nou sănătoși.

Dar ajutarea oamenilor cu bolile lor fizice era doar o parte din planul lui Dumnezeu pentru centrul de sănătate. Există o altfel de boală pe care numai Dumnezeu o poate vindeca. Marcu 2:3-12 Toată lumea suferă de boala păcatului, iar lucrătorii de la centrul de sănătate au împărtășit pacienților și adevărul minunat al dragostei și iertării lui Dumnezeu.

Aplicație: Te bucuri de binecuvântările legilor sănătății date de Dumnezeu? Te bucuri de binecuvântarea de a avea păcatele iertate? Dumnezeu vrea ca tu să le experimentezi pe amândouă. 3 Ioan 2