[miercuri, 2 noiembrie] O profeție împlinită

Am învățat că unul dintre indiciile că un profet este unul adevărat este acela că profețiile pe care le face se împlinesc cu exactitate. Deuteronomul 18:20-22 Deși prezicerea viitorului nu a fost activitatea principală a lui Ellen White, povestea din lecția de astăzi ne spune cum o prezicere făcută de ea s-a împlinit întocmai.

Chiar înainte de Războiul Civil din Statele Unite, aproape toată lumea din Nord credea că ideea unei rebeliuni sudiste era o prostie. Iar atunci când statele din Sud s-au răzvrătit, majoritatea oamenilor au crezut că totul se va termina în doar câteva săptămâni. Dar Dumnezeu știa altceva.

Cu aproximativ trei luni înainte de începerea războiului, o adunare mare a avut loc în Sabat, la 12 ianuarie 1861, pentru a dedica noua biserică din Parkville, Michigan. În timp ce se afla acolo, Ellen White a fost luată în viziune. Când a împărtășit ceea ce i se arătase, părea deosebit de solemnă. Ea a spus: „Nu există nicio persoană în această casă care să fi visat măcar la necazul care se va abate asupra acestui pământ…. Am văzut mari armate din ambele tabere adunate pe câmpul de luptă. Am auzit bubuitul tunurilor și am văzut morți și muribunzi din toate părțile.” În timp ce se uita prin cameră, a spus cu tristețe: „Sunt unii în această casă care vor pierde fii în acel război”.

Ca și în cazul celorlalte preziceri ale ei, și aceasta avea să fie corectă. Cel puțin zece dintre familiile prezente în acea zi au pierdut fii în acel război.

Aplicație: De ce spune Dumnezeu uneori poporului Său ce se va întâmpla în viitor? Ezechiel 33:33; Ioan 14:29