[joi, 3 noiembrie] O binecuvântare uimitoare

Am învățat cum Dumnezeu Își conducea poporul Său, pas cu pas, spre o înțelegere mai clară a adevărului. Dar El dorea ca ei să aibă mai mult decât doctrine corecte. Ce altceva dorea El să le dea? 3 Ioan 2

Dumnezeu a avut întotdeauna grijă cu tandrețe de poporul Său. El vrea ca ei să fie fericiți și sănătoși. La doar câteva zile după ce israeliții au părăsit Egiptul, Dumnezeu le-a reamintit să respecte Legea Sa. Și ce a promis că va face dacă se vor supune? Exodul 15:26

Dumnezeu a dat aceleași instrucțiuni și promisiuni Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, recent organizată. Erau foarte necesare. La fel ca și alții din acea vreme, adventiștii erau adesea bolnavi; mulți mureau la o vârstă fragedă.

Dacă ai citi „cărțile de sănătate” disponibile atunci, ai descoperi că puțini medici știau cu adevărat câte ceva despre sănătate. Aceștia foloseau otrăvuri, precum mercurul și arsenicul, pentru a trata bolile. Ei chiar le spuneau oamenilor să fumeze tutun pentru a le ajuta plămânii. Nu e de mirare că mai mulți oameni au murit din cauza „medicamentelor” decât din cauza bolilor!

Dumnezeu a vrut ceva mult mai bun pentru poporul Său și le-a trimis ajutorul de care aveau nevoie. În iunie 1863, lui Ellen White i s-a arătat în viziune cum puteau 4000 î.Hr. 3000 î.Hr. 2000 î.Hr. 1000 î.Hr. oamenii să fie sănătoși. Într-o serie de broșuri intitulate Sănătate sau cum să trăim, ea a scris ceea ce Dumnezeu îi arătase

Sănătatea bună nu este rezultatul întâmplării sau al pastilelor magice. Deoarece majoritatea bolilor noastre provin din propriile noastre alegeri greșite, Dumnezeu a dat sfaturi simple despre cum să trăim.

Ellen White a scris că obiceiurile alimentare au consecințe mai mari decât își dau seama majoritatea oamenilor. Mesele simple și hrănitoare sunt cele mai bune. Ceaiul și cafeaua sunt otrăvitoare, ca și tutunul. Carnea este departe de a fi cea mai bună hrană, iar zahărul și alimentele rafinate pot fi și mai rele. Sănătatea este vătămată dacă se mănâncă seara târziu, dacă se mănâncă între mese sau chiar dacă se mănâncă prea multă mâncare bună.

De asemenea, Dumnezeu a instruit că sănătatea include toate obiceiurile noastre. Ar trebui să ne păstrăm corpul și casele curate. Avem nevoie de aer curat, de soare, de odihnă și de exerciții în aer liber. Ar trebui să bem multă apă și să nu muncim exagerat. Dacă suntem bolnavi, ar fi bine să folosim remediile pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziție. De exemplu, apa este un tratament foarte eficient pentru multe probleme de sănătate, iar gândurile vesele ne ajută să ne însănătoșim mult mai repede.

Multor oameni le-a fost greu să își schimbe obiceiurile. Dar cei care au făcut-o au fost salvați de o mulțime de boli, suferințe, cheltuieli și muncă. Cât de recunoscători au fost!

Dar cea mai bună parte a faptului că avem un corp sănătos este că avem mintea mai limpede. Ne va fi mai ușor să auzim și să ascultăm vocea lui Dumnezeu atunci când El ne vorbește prin Cuvântul Său.

Aplicație: De ce este atât de important mesajul despre sănătate? 1 Corinteni 6:19,20; 10:31