[luni, 31 octombrie] Neglijarea darului lui Dumnezeu

Satana nu era singurul care trimitea mesaje oamenilor. Am văzut că și Dumnezeu comunica cu poporul Său. Prin viziuni și vise, El i-a dat lui Ellen White instrucțiuni care îi protejau de înșelăciunile periculoase ale lui Satana și îi călăuzeau atunci când erau confuzi sau descurajați.

Când James White a început să publice un ziar numit„ The Advent Review and Sabbath Herald”, el a fost foarte atent să evite să tipărească ceva care ar fi putut jigni pe cineva și care l-ar fi putut împiedica să citească despre Sabat și despre mesajele celor trei îngeri. 1 Corinteni 10:32

În special, James White era preocupat de cititorii care nu știau nimic despre Ellen White. Ce puteau crede dacă ar fi citit că ea avea viziuni? Puteau cu ușurință să înțeleagă greșit și să nu mai citească ziarul. De asemenea, el dorea (pe bună dreptate) ca oamenii să testeze toate doctrinele cu ajutorul Bibliei, așa că nu a pus în ziar mesajele pe care Dumnezeu i le-a dat lui Ellen White. Dar exista o problemă în acest sens: Revista nu era doar pentru necredincioși; era și pentru credincioși. Și devenea din ce în ce mai importantă pentru ei. Deși James White nu a vrut ca acest lucru să se întâmple, mesajele pe care Dumnezeu încerca să le dea poporului Său prin Ellen White nu erau transmise oamenilor care aveau cea mai mare nevoie de ele.

Pentru credincioșii împrăștiați în toată țara, care locuiau departe unii de alții, nu exista cu adevărat nicio altă cale prin care să afle ce spunea Dumnezeu poporului Său. Ceva trebuia să se schimbe.

Ellen White a observat că primea mai puține viziuni. A început să creadă că lucrarea ei de mesager pentru Dumnezeu se încheiase. Alții au observat același lucru. Mulți au început să se întrebe ce ar putea fi făcut pentru a primi din nou instrucțiunile lui Dumnezeu? Poate că ar fi trebuit să pună mai degrabă această întrebare: De ce ar trebui ca Dumnezeu să continue să trimită instrucțiuni dacă aceste mesaje erau ignorate și nu ajungeau la cei care aveau nevoie?

Aplicație: Ce dar dă Dumnezeu pentru a ajuta biserica Sa să prospere? 2 Cronici 20:20 Ce se întâmplă dacă nu prețuim lumina pe care ne-o trimite Dumnezeu? Ioan 12:35