[duminică, 30 octombrie] Spiritismul și înșelăciunile lui Satana

Am învățat cum Dumnezeu Își conducea poporul Său să redescopere adevăruri uitate. Fiecare adevăr era o protecție împotriva înșelăciunilor lui Satana din timpul sfârșitului.

La începutul anilor 1840, un predicator adventist pe nume George Storrs a început să împărtășească idei din studiul său biblic aprofundat despre ceea ce se întâmplă după ce o persoană moare. El a arătat că „morții nu știu nimic” și dorm în mormânt până la înviere. Eclesiastul 9:5,6,10; Ioan 5:28,29 Mulți adventiști au acceptat acest adevăr important, iar acest lucru i-a ajutat să se protejeze de o înșelăciune puternică pe care Satana o pregătea. Dar mulți alți creștini nu erau pregătiți. Ca majoritatea oamenilor, ei credeau că, atunci când o persoană moare, sufletul continuă să trăiască. Acest lucru i-a făcut să creadă cu ușurință că oamenii morți pot comunica cu cei vii.

În 1848, Satana și-a introdus înșelăciunea. Două fete, Margaret și Katie Fox, au pretins că pot comunica cu spiritul unui om mort. Acest lucru se făcea, spuneau ele, prin faptul că spiritul bătea sau lovea în pereții din dormitorul lor. Ele au pretins că au elaborat un cod pentru a putea înțelege mesajele spiritului.

Povestea incitantă s-a răspândit rapid; dar la început puțini au crezut-o. Cu toate acestea, unii au fost curioși și le-au vizitat pe surorile Fox. După aceea, au început și ei să comunice cu spiritele. Acesta a fost începutul spiritismului modern – oameni care pretind că primesc îndrumări de la morți, când în realitate primesc îndrumări de la Satana și de la îngerii săi răi.

Acest lucru era atât de periculos, încât Dumnezeu a trimis prin Ellen White un avertisment special poporului Său. Ea a scris: „Am văzut că bătăile misterioase din New York și din alte locuri erau puterea lui Satana”.

La început, cei care pretindeau că vorbesc cu morții urau în mod deschis Biblia și pe creștini. Dar Dumnezeu i-a arătat lui Ellen White că acest lucru se va schimba, iar spiritismul se va preface că acceptă Biblia și se va preface că Îl acceptă pe Isus! De asemenea, Dumnezeu i-a spus că spiritismul va deveni popular în zilele din urmă. Acest lucru s-a întâmplat cu siguranță. Acum, multe milioane de oameni cred în învățăturile spiritismului.

Aplicație: S-a adeverit avertismentul lui Dumnezeu cu privire la spiritism? Multe desene animate, cărți, programe TV și filme fac din spirite o parte din viața de zi cu zi. Ar trebui să ascultăm vreodată de oamenii care pretind că vorbesc cu morții? Ar trebui să ne uităm vreodată la filme cu oameni care fac vrăji sau vorbesc cu morții? Niciodată! Deuteronomul 18:10-12; Leviticul 19:31