[vineri, 28 octombrie] Organizarea bisericii

Credincioșii adventiști au vrut să dea bani pentru a ajuta la răspândirea adevărului. Dar unde să trimită ei banii? Oamenii îi trimiteau lui James White donațiile, pentru că știau că este cinstit și că le va cheltui banii cu înțelepciune, dar el știa că donațiile oamenilor ar trebui să meargă la o organizație, nu la el personal. Exista o singură problemă: cum puteau oamenii să trimită bani unei organizații dacă nu exista niciuna?

James White era fericit să economisească bani prin tipărirea pe noua presă, dar cine ar fi trebuit să dețină cu adevărat această presă? James White cumpărase presa și era proprietarul legal. Dar el nu dorea să fie proprietarul ei, deoarece fusese cumpărată prin donații de la credincioșii adventiști. Dușmanii au profitat de această situație și au început să răspândească zvonul fals că el se îmbogățea din donațiile oamenilor!

Deoarece nu exista o organizație, au început să apară probleme. Ce să facă cu donațiile și cu presa nu au fost singurele probleme cu care s-au confruntat credincioșii adventiști. Cum urmau să fie aleși predicatorii? Cum urmau să fie plătiți? Cum urmau credincioșii să formeze congregații bisericești locale? Cine deținea proprietatea bisericii? Sub ce nume oficial urmau să fie numiți credincioșii?

James și Ellen White știau că organizarea era importantă. Dar majoritatea credincioșilor adventiști nu doreau o organizație. Se temeau că aceasta avea să-i facă să semene cu acele biserici care respinseseră mesajul advent și adevărul despre Sabat.

Timp de aproape douăzeci de ani după Marea Dezamăgire din 1844, Dumnezeu a lucrat cu răbdare cu poporul Său. Apoi, în mai 1863, reprezentanții oficiali din fiecare stat s-au întâlnit în Michigan. Aceasta a fost numită Conferința Generală. La această întâlnire, credincioșii adventiști care țineau Sabatul au fost organizați ca biserică, numindu-se Adventiști de Ziua a Șaptea. „Rămășița” avea în sfârșit un nume! Iată ce a scris odată Ellen White despre acest nume: „Noi suntem adventiști de ziua a șaptea…. Este numele pe care ni l-a dat Domnul”. „Este un nume potrivit, pentru că noi ținem Sabatul zilei a șaptea și așteptăm a doua venire a Domnului nostru pe norii cerului, cu putere și mare slavă.”

Aplicație: Ce sfaturi din Biblie urmau acești credincioși? 1 Corinteni 14:33,40