[joi, 27 octombrie] Adevărul prezent

Ellen White l-a încurajat pe Joseph Bates să tipărească o altă carte despre Sabat, iar el a făcut exact acest lucru. Două luni mai târziu, a publicat „A Seal of the Living God” („Sigiliul viului Domnezeu”).

Deși nu avea bani, James White a ascultat și el de instrucțiunile lui Dumnezeu. În iulie 1849, a început să publice un mic ziar numit „The Present Truth” („Adevărul prezent”). Articolele sale scurte și clare arătau că Sabatul zilei a șaptea era încă ziua de odihnă și de închinare a lui Dumnezeu. Cu o rugăciune sinceră pentru binecuvântarea lui Dumnezeu, el a trimis-o tuturor celor despre care credea că o vor citi. Acești oameni au fost foarte recunoscători și mulți au trimis bani pentru a ajuta la plata ei. Mulți au împărtășit-o și cu vecinii și prietenii lor; și în curând, au fost tot mai mulți oameni care țineau Sabatul.

În următorii câțiva ani, familia White s-a mutat de mai multe ori, locuind în camere cu chirie. Ori de câte ori se mutau, continuau și lucrarea de publicare. Călătoriile, predicile și scrisul l-au ținut pe James White foarte ocupat. În 1850, el a început un nou ziar numit „The Advent Review and Sabbath Herald”. Iar în 1852, a început să tipărească o nouă revistă, „The Youth’s Instructor” (Ghidul pentru tineri).

Până în 1852, au fost donați suficienți bani pentru a cumpăra o tipografie. Aceasta a fost o binecuvântare, deoarece pentru James White și colaboratorii săi costa mai puțin să facă ei înșiși munca decât să plătească altor tipografii. Chiar dacă Dumnezeu se folosea de poporul Său pentru a oferi suficienți bani în lucrarea Sa, familia White a avut grijă să nu-i risipească și să nu-i folosească în mod egoist.

Pionierii bisericii noastre nu au avut o muncă ușoară. James White a scris: „La începutul lucrării noastre am suferit de foame, din lipsă de hrană adecvată, și de frig, din lipsă de îmbrăcăminte adecvată. Ne-am lipsit chiar și de cele necesare traiului, pentru a economisi bani pentru cauza lui Dumnezeu”.

Aplicație: De ce au fost soții White și ceilalți dispuși să îndure astfel de greutăți? 2 Corinteni 8:9 Ce ai putea sacrifica pentru a ajuta la finalizarea lucrării lui Dumnezeu?